CuBra

CDs

 

Luister naar

'Lopen' van Roland Verstappen

 

 

De cd is onder andere te bestellen via de website van Roland Verstappen 

http://www.rolandverstappen.nl

Roland Verstappen is ook te vinden op YouTube

Roland Verstappen

Nieuwe CD: Brabocana

Roland Verstappen is zanger, liedjesschrijver, en begenadigd gitarist, zijn liedjes zijn een mengeling van vakkundig gitaarspel, een warme, ietwat rauwe stem, vol emotie en afwisselende muzikale stemmingen. Zijn eerste cd, met Ferdi Lancee en Peter Koelewijn in begin ’90, bevatte twee hits: Helemaal niets, en Zij is een wonder. Daarmee trad hij op in vele radio- en TV programma’s. De doorbraak in de muziekwereld was een feit. Vóór deze eerste cd had Roland al verschillende nationale en internationale festivals gewonnen, waaronder Curaçao, Bregenz en Boekarest, Daarvoor deed hij vele theaters aan als gitarist van Gerard van Maasakkers met wie hij Terras schreef. In 1997 kwam zijn tweede album Augustus. Dit stond vol met pakkende en meeslepende maar vooral intieme songs van eigen hand. Ook is hij lid van Eaden, een euro-folk groep (www.eaden.eu )

 

BRABOCANA

Roland Verstappen heeft nu een album afgerond dat volledig gezongen is in het Brabants. Geen zwaar dialect, maar meer de taal die hij eigenlijk al bijna 50 jaar zelf spreekt. Een Brabants accent, met hier en daar typische woorden.

Hij heeft een mix gemaakt van stijlen, Americana, Oosters, Keltisch, Singer-songwriter, Pop, Smartlap, en hij heeft ze verwerkt tot een typisch eigen geluid, vandaar de term Brabocana. Als eerste single werd gekozen voor Broabant van weleer, een Brabocana bewerking van Straatje van Vermeer, zijn eerste single van 20 jaar geleden. Daarmee is hij weer terug op de radio.

 

Op het podium is Roland Verstappen een ware verschijning, hij zorgt vanaf het eerste moment voor een gemoedelijke sfeer, en een echte band metzijn publiek. De liedjes en praatjes zijn divers, gezellig, ontroerend en met veel vakmanschap gebracht. Theater in haar puurste vorm.