> home
  
    > speciaal
  
    > auteurs
  
    > teksten
  
    > Brabants
  
    > audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>      terug naar Cuny Suselbeek

 

 

 

 

 

 

 

Cuny Suselbeek

columns 

Konijn met 3 poten

 

Dierlijke schreeuw, midden in de nacht. Gevolgd door brommend geluid. Ik kijk door de gordijnen naar buiten in de tuin, zie niets bijzonder. Vreemd tijdstip voor een beest om lawaai te maken. Volgende ochtend stond buurvrouw aan de deur. Had toch een heel raar geluid gehoord. Vogel kon het toch niet zijn he? Een kat was het ook niet. Zelfs geen krolse kat. Toch maar even de tuin goed inspecteren. Bobo het konijn zit rustig tussen de bladeren en volgt me met zijn ogen. Heeft een hokje, maar gebruikt dat alleen om te schuilen als het regent. Ik speur alle hoeken en gaten af maar vindt niets. Ineens komt Bobo naar me toe. Meestal vrolijk hippend met het staartje omhoog maar nu niet. Zijn achterpootje sleept achter hem aan. Ah, mijn kleine Bobootje. De kinderen komen op mijn ahs en ohs afgerend. Nog meer ahs  en ohs  en tranen van schrik en verdriet. Wat nu? Naar de dierenarts, oppert oudste. Goed plan. Ben geen held in dit soort dingen. Wie tilt hem op? (ik niet, ik durf dat niet) Jij Mam!!!. Oudste maakt vast de reisdoos klaar met wat hooi.

In de wachtkamer van de dierenarts overdenk ik de mogelijkheden. Opereren. Kunstpootje. Spuitje misschien. Dierenarts kan pootje niet meer te redden. Kan hem nog wel repareren. Maar dan blijft er 1 konijn met 3 pootjes over. Voor 125 euro. Slik. De innerlijke dialoog begint. Het is een konijn h en je staat al rood. Maar het is Bobo. Weet je wel hoeveel Bobos je kunt kopen voor 125 euro?

Mam!!!! Indringende toon. Oudste kijkt me streng aan. Je doet het toch wel h?? Hulpeloze blik naar de dierenarts. Die ruikt zijn kans en doet er nog een schepje bovenop. 125 euro inclusief de medicijnen en de hechtingen eruit. De volgende dag krijg ik een suf konijn terug met witplastic kapje en een bloederig stompje. Inclusief een injectiespuitje met pijnstillers. Met instructie: 3 x per dag in het bekje spuiten. Dat klnk eenvoudig.

Bobo huppelt weer als vanouds in de tuin, nou ja huppelen. Waggelt als een dronken eend. Soms valt ie om als ie zich achter de oren wil krabben. Komt goed, zegt de dierenarts. Ik kijk naar Bobo en betrap mezelf op mijn zondige gedachten. Loopt 125 euro in mijn tuin. Hij zal toch niet doodgaan binnenkort?er ah en oh. Maar wat nu. Naar de dierenarts maar wie tilt m op.ij elkaar gehouden.nnen voortbrengen.