> home
  
    > speciaal
  
    > auteurs
  
    > teksten
  
    > Brabants
  
    > audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>      terug naar Cuny Suselbeek

 

 

 

 

 

 

 

Cuny Suselbeek

columns 

Doe maar wel, doe maar niet

 

Ik zeg het maar eerlijk, ik blink niet uit in consequent gedrag. Wat gisteren fout was kan vandaag heel goed zijn. Het is maar net hoe de muts staat. Of hoe de stemmetjes spreken. En dat levert geregeld een innerlijke strijd op. Bel je zus even, je hebt haar al een tijdje niet gebeld. Mwah, geen zin, doe ik volgende keer wel. Ze is vast niet thuis. Zou je niet eens een keertje gaan sporten, je voelt je zo slap de laatste tijd. Vandaag voel ik me best fit dus dat sporten kan best wel even wachten. Wachten?? Waar wacht je op dan?? Tot je een hartaanval krijgt of zo?? Poeh, poeh, ff chillen zeg.. Nou vooruit, ik wandel nog wel een extra rondje met de honden. En zo drammen de stemmetjes maar door.

Hele oorlogen worden in mij uitgevochten terwijl ik uiterlijk onaangedaan de krant zit te lezen. Mijn oog valt op een boekenadvertentie. Verrek, das waar ook. Mijn boeken zijn te laat, morgen maar inleveren. Is al de zoveelste keer. Ja.. ja.. ja. En soms, heel soms kunnen de stemmetjes werkelijk van de kook raken.

Donderdagavond 22.30 uur. Hmm. Best zin in een lekker glaasje wijn. Je moet morgen wel werken he en jouw glaasjes ken ik. Halve vazen zijn het. Ga maar fijn vroeg naar bed. AMAI… vroeg naar bed, vroeg naar bed!!! Als ik bejaard ben kan ik altijd nog vroeg naar bed. Vanavond wil ik iets onbehoorlijks doen. Voluit leven. Creatieve geesten hebben veel ruimte nodig. Zucht, weer op die toer?? Drink dan een of twee glaasjes. Dat is zelfs nog gezond ook, zo schijnt het. Gezond …pffff. Gezond …..tsss. Als dit gebetweter zo doorgaat zuip ik vanavond die fles nog leeg. En als ik me echt kwaad maak, wordt het een literfles.

Er is nog een stemmetje voor als het echt te erg wordt. Die heeft een hele korte vocabulaire, kent eigenlijk maar 2 woorden:…ZWIJG  JULLIE.!!