INHOUD BROECKX
HOME
AUTEURS

 

Een mislukte sollicitatie (vervolg)

Van de Tilburgse Multi Functionele Accommodatie met de euforische, maar misplaatste naam "De Symfonie" aan de Eilenbergstraat maakt men zich wellicht - doch geheel ten onrechte - een paradijselijke, hemelse voorstelling. Er is hier een merkwaardig aandoend bouwsel met vele gele en groenachtige panelen tot stand gekomen onder regie van een vermoedelijk wel zeer excentrieke architect. Aan langgerekte gangen bevinden zich hier eendere lokalen, begrensd door matglazen ramen, die men zou kunnen omschrijven als "veredelde isoleercellen".
Voor mijn sollicitatie naar de functie van vrijwillig maatje voor ouderen droeg ik bij me en toonde ik mijn mogelijk toekomstige werkgeefster een fotoportret, mij geschonken door mijn voormalige en inmiddels helaas overleden protegee mevrouw S., een oudere dame die ik drie jaar heb bijgestaan, en verder een "bewijs van verdienste" behaald op de afdeling dementerenden van een verzorgingshuis.
Spoedig begreep ik echter dat men voor de meest eenvoudige werkzaamheden tegenwoordig een dubbele, beter gezegd vijfvoudige gymnasiumopleiding, gecompleteerd door een tiendubbele academische opleiding nodig heeft.....
Ik werd afgewezen en teleurgesteld keerde ik huiswaarts.
"Als u door een uiting als liefhebbend mens uzelf niet tot een geliefd mens maakt, is uw liefde onmacht, een ongeluk" (Erich Fromm)