INHOUD BROECKX
HOME
AUTEURS

 

Een dansfeest in Vlimmeren

We waren weer met een klein gezelschap vertrokken uit Tilburg in het voertuig waarvoor wellicht de benaming “bejaardenbus”, door mijzelf gemunt, toepasselijk is en iedereen zal toegeven dat de bebouwing radicaal anders is zodra men het bord met de trotse naam “Vlaanderen” gepasseerd is.
Welke omschrijving zou men immers moeten gebruiken voor de straten die zich eentonig aaneenrijgen in het Vlaamse land? Is het daar zoveel “klinischer”, schoner en kaler, een minder gezellige, rommelige en drukke bedoening dan in ons vaderland?
Hoe dit ook zij, in Vlimmeren aangekomen schaarden we ons rond een grote tafel voor de diverse versnaperingen en samen met een tweeëntachtigjarige dame met wie ik het goed kon vinden, maar die na haar betreurenswaardige huwelijk op vijfenzestigjarige leeftijd een geheel nieuwe “carrière” was begonnen, aanschouwde ik later op die middag de wervelende en frivole rondedans van diverse paartjes op de dansvloer, begeleid door een klein orkestje, eveneens bestaande uit grijsharige senioren en we koesterden het voornemen eveneens de voetjes van de vloer te tillen bij onze volgende ontmoeting, die vermoedelijk ver in het verschiet lag...