INHOUD BROECKX
HOME
AUTEURS

 

Kleuren en geuren voor de vertolking van vele gevoelens...
(een tekst, gepubliceerd in een wijkkrant)

Een rijke weelde aan kleuren, geuren en vormen, die tot ieders verbeelding spreekt, ontvouwt zich voor je ogen in de winkel van Marian Molenaar-Smulders (27) aan de Tongerlose Hoefstraat; schitterend natuurlijk materiaal waarmee zij dank zij haar creativiteit en opleiding voor iedere gelegenheid een passend geschenk samenstelt.

De vakken fotografie, tekenen en kleurenleer maakten deel uit van haar opleiding aan Scholengemeenschap Quirijn en vormden een voorbereiding voor de compositie van boeketten waarin zij nu heel vaardig is. Bepaalde bloemen en kleuren passen het best bij bepaalde gelegenheden; iedereen denkt daarbij natuurlijk het eerst aan de roos, symbool van de stralende en uitbundige liefde; maar ook bij andere gelegenheden horen bepaalde tinten en vormen. Marian kiest bij geboorten meestal voor zachte pasteltinten, zoals roze en blauw; bij een gouden of ander huwelijksfeest wordt meestal stralend geel gekozen. Zo zijn oneindig veel nuanceringen mogelijk die overeenstemmen met de nuances van je stemming en met de gelegenheid waarvoor het boeket bedoeld is. Vele mensen in vele gemoedstoestanden, van stralend geluk tot diepgaand verdriet vragen Marian dan ook advies voor een boeket of bloemstuk dat hun gevoelens het best vertolkt.

De mensenkennis en de creativiteit die hiervoor vereist zijn maken haar vak buitengewoon veelzijdig, boeiend en dankbaar. Omdat de zaak van Molenaar sinds veertig jaar een echte buurtwinkel is, is er in de loop der Jaren een hechte band met de buurtbewoners ontstaan.

Bloemen vervelen nooit en zijn altijd geschikt om te geven, mensen hebben er een band mee, zoals met de gehele natuur. Voor verre of nabije vrienden of geliefden vormen ze altijd een vrolijk, troostend, opbeurend of feestelijk cadeau.

Overigens wordt het assortiment van Marians winkel gecompleteerd door vele soorten binnen- en buitenplanten, vazen, beelden en geschenkartikelen. Een rijke weelde, waaruit eenieder een passende keuze kan maken...