INHOUD BROECKX
HOME
AUTEURS

 

Bij de afbraak van de Kermis
Na het grote evenement

Zoals gebruikelijk hadden zich weer enkele personen verzameld op het kleine terrasje vóór Kringloopwinkel “Portagora” aan het Koningsplein; een man wiens uiterlijk men zou kunnen omschrijven als dat van een “Old Hippie”, met lang, donkerblond haar en een snor en baard en een mevrouw die absoluut geen opvallende kenmerken droeg.

Ter sprake kwamen hun werkkringen uit het verleden, “in de metaal” en de financiële crisis van jaren her die de maatschappij heeft beheerst; tevens het gedrag van passagiers in het taxivervoer. De man keerde zich op kennelijk instinctieve, wonderlijke wijze van me af en accepteerde mijn bijdrage aan de conversatie, mijn inmenging in het gesprek niet, om mij onbekende redenen.

Ze waren de Kermis aan het afbreken op het Koningsplein. De opklapbare staketsels van de attracties werden opgeslagen in grote trucks die af en aan reden en een enkel restant van het grote evenement dat dagenlang de stad had beheerst stond nog overeind, wezenloos, geïsoleerd en verlaten.

Spoedig zou de stad terugkeren tot haar normale ritme en haar cadans hernemen; tot over een jaar, wanneer zij weer in feestelijke sferen zal zijn gehuld......