INHOUD BROECKX
HOME
AUTEURS

 

In het Noordbrabants NatuurmuseumDe lieflijke, kwetsbare, onschuldige opgezette dieren staan opgesteld in de glazen vitrines van het Noordbrabants Natuurmuseum aan de Spoorlaan, gevestigd in de lokalen van de oude Ambachtsschool, in onze midden-Brabantse stad, het centrum van onze provincie en representatief voor haar. De opgezette vogels, de kauwen, de kraaien, de mezen, de pauw, de honden, het vosje, spreiden hun unieke schoonheid ten toon, gecreƫerd als zij zijn door een Onbekende, op onverklaarbare en onnaspeurlijke wijze.

Met mijn negenentachtigjarige tante ben ik hier vandaag; een lady, wonderlijk gesauveerd door het leven, sterk en levenskrachtig, op wie de voor vele anderen verwoestende uitwerking van vele levensomstandigheden kennelijk nauwelijks vat heeft kunnen krijgen. Lang geleden was zij mijn toevlucht bij cruciaal, vernietigend ongeluk en op wonderlijke wijze mocht ik haar advies inwinnen op die essentiƫle kruispunten in mijn leven, waar het lot een wending scheen te nemen.

Als een eenzame ster aan een nachtelijke hemel schittert zij nog met haar gave gezondheid en charisma. Na stormachtige ontwikkelingen torent zij triomfantelijk, wijs en bezonnen uit boven haar leed. Ik heb haar nog behouden tot op de dag van vandaag........