INHOUD BROECKX
HOME
AUTEURS

 

Een mislukte sollicitatie (vervolg)

Welke onzinnige intuïtie me ertoe aanzette koers te zetten naar Oisterwijk om daar onduidelijke werkzaamheden bij wijze van vrijwilligerswerk te gaan uitvoeren, zal ik nooit weten, maar het heeft kennelijk zo moeten zijn.....
Van de "Blokhut" die genoemd was in het telefoongesprek had ik me een andere voorstelling gemaakt. Ik had gerekend op een wild-west-tafereeltje uit een romantische western. De Scouting in Oisterwijk is daarentegen gevestigd in een voormalig, langgerekt schoolgebouw dat men niet over het hoofd kan zien in een sfeerloze omgeving, even buiten de bebouwde kom van het dorp dat niettemin haar oases en feeërieke landschappen kent.
Veel te vroeg gearriveerd, stond ik daar langdurig wezenloos en doelloos voor een dichte deur te staren, maar struinde ten einde raad tenslotte welhaast kreupel door hoog opschietende bosschages, onkruid en struikgewas naar een manege aan de overkant waar jongeren zich opgewekt en uitbundig hadden overgegeven aan de paardensport en rondreden op vrolijk rondhuppelende hengsten en merries, om de tijd te vragen aan een middelbare dame die met een uitdrukking van intense betrokkenheid op het gezicht staarde naar het tafereel.
Mijn toekomstige "werkgevers", twee jongemannen, arriveerden tenslotte en we hadden een gesprek.
Het leek me toch nauwelijks aantrekkelijk de taak uit te voeren voor mij zinloze, betekenisloze en irrelevante gegevens betreffende de overigens zeer avontuurlijke, aantrekkelijke, educatieve en uitdagende activiteiten van de padvindersgroep onder te brengen in een schema dat ik hen zou moeten zenden.
Door nacht en ontij moest ik de terugweg aanvaarden. Toen ik bij de bushalte stond zag ik aan de overkant van de straat onduidelijke schimmige figuren op ogenschijnlijk zinloze wijze deuren openen en sluiten en een villa betreden.
We passeren Hotel Restaurant "De Druiventros" aan de Rotonde halverwege Berkel-Enschot dat het schijnsel van haar exorbitante verlichting de nacht in werpt en dat opgetuigd is als een zeeschip dat op duistere wateren zijn weg zoekt.
De sollicitatie is afgeblazen. Opgelucht en bevrijd zie ik mijn toekomst tegemoet.