INHOUD VAN DEN ELZEN
SPECIAAL
TEKSTEN
AUTEURS
INTERVIEWS
BRAABANS
HOME

Maarten van den Elzen
Bio- en BibliografieKlik op de links in de tekst voor afbeeldingen


Maarten van den Elzen (Uden, 1954) publiceerde tot op heden zes dichtbundels:

"Twaalf Gedichten, Twaalf Tekeningen" (1989), "Brokstukken van een Gevallen Engel" (1989), "De Geheimen van een Rivier " (1991; 1992), "Zwaluwen en een Zuiver Hart" (1995; 1997) en "Koepels van Verschoten Goud" (1997), en Rembrandt in een nieuwbouwwijk (1999), waarin naast de dertig gedichten op een originele manier kleurenfoto's zijn bijgesloten; deze bundel verscheen in vier verschillend gekleurde omslagen.

Verdere publicaties in diverse (literaire) tijdschriften ( o.a. Yang, Kunst en Wetenschap, Millennium, Maatstaf, Kruispunt,) bibliofiele uitgaven o.a. Vijftien Brabantse Dichters van Deze Eeuw (Brandon Pers Tilburg 1993) en de aflevering Uden samen met beeldend kunstenaar Victor Notermans in de serie "Noord Brabant in Proza, Pozie en Prent" uitgegeven door het Genootschap voor Kunst en Wetenschap te s-Hertogenbosch (1994) en het kunsttijdschrift "Teken" dat hij samenstelde in januari 1993 .

Gedichten van Maarten van den Elzen werden ook opgenomen in de bloemlezing "Aan iedere spijker een regel", hedendaagse (jonge) dichters, uitgegeven door Uitgeverij Prometheus (Amsterdam 1995). In 1992 werd hem de Kunstprijs van het Academisch Genootschap te Eindhoven toegekend voor zijn gehele oeuvre. Maarten van den Elzen exposeerde zijn fotografie en pozie in o.m. de Lievekamp Art Gallery te Oss, Hotel Winston Amsterdam, Congrescentrum "Koningshof" te Veldhoven, Academisch Genootschap Eindhoven. Zijn eigen uitgeverij "Hoenderbossche Verzen" publiceerde dichtbundels van o.a. Eddie Besselsen, Anne B. Roorda , Kees Hermis, Tymen Trolsky en Cees van Raak.

In 2001 verschijnen 25 gedichten in twee talen, Nederlands en Engels in een vertaling van Willem Groenewegen. Deze literaire vertaler vertaalde eerder gedichten van o.a. Erik Menkveld, Arjen Duinker en voor Poetry International gedichten van Ilja Leonard Pfeiffer en Jules Deelder.

In deze uitgave, getiteld Twee Hemels/Two Heavens zijn ook 25 gedichten tweetalig gepubliceerd van de Engelse uitgever/dichter Robert Cochrane die een boek over de beeldend kunstenaar Keith Haring, alsook een aantal uitgaven van Engelse dichters uitgaf via zijn uitgeverij The Bad Press te Manchester. Deze uitgeverij wordt gesponsord door het bekende kunstenaarsduo Gilbert & George en de stad Manchester. Twee Hemels/Two Heavens is een co-productie van de uitgeverijen Hoenderbossche Verzen en The Bad Press.

TERUG NAAR BEGIN VAN DEZE PAGINA