> home
  
    > speciaal
  
    > auteurs
  
    > teksten
  
    > Brabants
  
    > audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Marjolein Hermes  <

Marjolein Hermes

column


 

 

 

 

Be a man
 

 

How can I grow, if you won’t let me blow of Baas in eigen buik! zijn beginselen die tot de rare toestand hebben geleid waar we nu in verkeren. De toestand waarin mannelijke vrouwen opduiken en dan heb ik het niet over geaardheid of uiterlijk. Nee, ik heb het over de vrouwen die proberen om een mop helemaal te vertellen en dan schaamteloos eindigen met een ferme boer. Of vrouwen die doen alsof ze alles begrijpen van voetbal en liegen dat ze van klussen houden.

Schei toch uit. Zulke dingen zijn zonder penis niet te begrijpen. Die aftreksels van de Dolle Mina’s zijn een soort doos van Pandora: eenmaal losgelaten zijn ze niet meer te vangen. Waarom plaatsen wij vrouwen onszelf en elkaar als kluizenaars in dat feministenhokje? Kubisme is zóó 1900. Ik dacht dat segregatie -die ‘apartheid’- juist voorbij was?

Wat, als er alleen brandweervrouwen zouden zijn? Alles zou rustig doorfikken, want vrouwen moeten eerst nog vlug even mascara opdoen. Vrouwen bij elkaar gepropt in een onderzeeër voor een geheime operatie? Die vechten elkaar de boot uit. Vrouwen aan de deur als uitsmijters? Iedereen kan zo naar binnen wandelen. Vrouwelijke piloten? Dan zul je nooit aankomen waar je wezen moet. En de vrouweneditie van de Quote 500 zou leeg zijn, want al het geld is toch meteen weer uitgegeven.

Dus kom op mannen! Lulletjes rozenwater die jullie zijn. Jullie wereld van sigaren roken, Formule 1 en de barbecue wordt overgenomen waar je bij staat. Doe iets! Kom van die bank, stop met kijken naar The Gilmore Girls, haal die crème van je handen, zet de cola light terug in de koelkast en be a man!