> home
  
    > speciaal
  
    > auteurs
  
    > teksten
  
    > Brabants
  
    > audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Marjolein Hermes  <

Marjolein Hermes

column


 

 

 

 

Reclame
 

 

Een nieuwe lente en een nieuw geluid

Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit

Dat ik vaak hoorde voor een zomernacht,

In een oud stadje, langs de watergracht


Herman Gorter wist het mooi te brengen. Zomer. Lekkende waterijsjes, dagjesmensen in té strakke broeken en rode koontjes op je wangen. De kou heeft haar koffers gepakt en wij zullen volgen. Theoretisch duurt de zomer drie maanden, maar in de praktijk valt het tegen… We mogen van geluk spreken als het in juli één weekje mooi weer is. Toch probeer ik die gewenste ‘hittegolf’ drie maanden vast te houden en niet te laten gaan. Ik wil die zonnige hormonen drie maanden voelen. Maar hoe doe je dat als het in je vakantieperiode regent dat het giet?
 
Dan zijn daar die oude reclames op YouTube nog. Die geven me zo af en toe de indruk dat het buiten lekker weer is. Geen gemiste series, geen video’s van dieren die kunnen praten. Nee. Ik bedoel de reclames. Om precies te zijn de reclame met die viriele bouwvakker van coca cola.


“It’s eleven thirty.”


- It’s eleven thirty.


“Coca Cola Light break!”

Meerdere malen heb ik geprobeerd uit te zoeken hoe mijn ideale man er uit zou zien. En lange tijd wist ik het. Het is de man van die coca cola reclame. Zonder shirt, op straat, in de zon. In slow motion drinkend uit het meest geprezen blikje cola op aarde. De ijskoude waterdruppels glijden langs zijn wang naar beneden, terwijl hij het blikje tegen zijn lippen houdt. Hij tilt het blikje omhoog en… drinkt.
Tja. Hij is altijd mijn perfecte man geweest, maar helaas. Het is en blijft een tv-reclame en waarschijnlijk was deze ergens in Amerika opgenomen. De kans dat ik hem tegen het mooie lijf zou lopen is dan ook zeer klein. Laat staan dat het nog iets zou kunnen worden.
Het blijft lastig, maar gelukkig zorgt het voor een lang zomergevoel. Het duwt de natte, klamme komkommerdagen wat opzij.

Dus ik geloof dat ik binnenkort maar weer eens in de supermarkt bij de rijen cola ga rondhangen. Want als mijn perfecte man cola drinkt, zal ik daar toch wel de grootste kans hebben om iemand te vinden die hem kan evenaren.