CuBra
INHOUD RACHEL VERHEIJEN
HOME

BRABANTS

AUTEURS
TEKSTEN
KUNST
FOTOGRAFIE
AUDIO
SPECIAAL
 

Rachel Verheijen

Tsaar Poetin geniet

 

Nee, verstand heb ik niet van Rusland. Helemaal nope. Nada. Snappen doe ik het dan ook helemaal niet. Waarom dingen daar lopen zoals ze lopen. Maar vooral snap ik niet waarom Poetin zich zo lachwekkend laat fotograferen.

 

Het begon gisteren aan het ontbijt. Zie ik daar inene een Poetin met ontbloot bovenlijf geportretteerd alsof hij op de filmposter voor Rambo IV komt te staan. En nu kun je van die man van alles zeggen, maar ondanks zijn KGB-verleden oogt hij niet als een Rambo. Bovendien kijkt hij op de foto wat sneu naar beneden, alsof hij het zelf ook een genante bedoeling vindt. Dat is dan wel weer terecht overigens.

 

Maar wat de foto nu nog sneuer maakt dan alle sneuheid die er in zit, is dat wat onze regionale kwaliteitskrant ermee gedaan heeft. Als ze het expres zo hebben gedaan, dan prijs ik mijn regionale kwaliteitskrant nog meer dan ik in het verleden al gedaan heb en houd ik vast aan mijn abonnement. Het is het nietje. Tsaar Poetin heeft een nietje in zijn oog gekregen. Een ironisch, lullig klein nietje. Van de zaterdagkrant naar de Nova-uitzending is maar een kleine stap. Nu weet ik dat Poetin ook kan judoŽn en stoerogende tegenstanders ter aarde kan werpen (bestellen ook, maar daís een ander verhaal), door gouden deuren kan lopen en een vissende blotenbastenPoetin. En als een echte Polly Poetin kan hij ook paardrijden. Zou Medvedev ook kunnen paardrijden of laat hij dat voortaan aan zijn ras-premier over?