de doorgeschoten haagbeuken van Baarschot

Normandische taferelen in Baarschot... Een oude fruitboomgaard vroeger omzoomd door een beukenhaag, nu op enkele plekken begrenst door de gigantisch doorgegroeide delen van die haag. Wat is dat toch mooi. Het leuke van zo'n oude beukenhaag is dat de bomen erg dicht op elkaar staan en vaak letterlijk in elkaar gegroeid zijn. Zijtakken die de naastgelegen boom bereikt hebben worden opgenomen als zijnde het een geheel is. Vreemde gedrochten ontstaan zo die de fantasie hevig prikkelen. Als je niet in sprookjes gelooft dan zul je van gedachten veranderen bij de aanblik van deze oude knoesten.
Henk Kuiper heeft mij maanden geleden al eens aangeraden deze bomenformaties
te gaan bekijken, waarvoor dank.
Ze zijn te vinden als je de weg van Diessen naar Baarschot neemt; de Tongerloseweg. Net voordat je rechts de Esbeeksedijk krijgt liggen aan die kant twee boerderijen. De boomgaard ligt tussen deze twee boerderijen. Een aanrader.

NB: in juni 2018 reed ik langs deze locatie en zag tot mijn schrik dat er gebouwd wordt op het perceel van deze beukenhaag. Wat erger is, de nieuwe eigenaren hebben de waarde van deze prachtige haag niet gezien en hebben de boel gekapt. Eeuwig zonde.