De Gorilla van Ineke Brouwer- van de Wouw

Op 28 januari 2007 kreeg ik een mailtje van Ineke Brouwer-van de Wouw. Van de Wouw? Jazeker, een dochter van Wim van de Wouw, geen onbekende voor de CuBra-lezer. Haar briefje trof mij. Zij schreef over een boom die met haar opgegroeid is aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk. Hij staat dan ook maar zo'n meter of zestig van haar ouderlijk huis, de Kievitsblek. Van kinds af aan heeft Ineke iets met deze eik gehad. Gewoon een boom waar je tegen op kijkt.
Door zijn wilde vertakkingen kreeg de boom de bijnaam 'de Gorilla'.
Nou kun je dat zeker nu al snel in het belachelijke trekken na het incident met gorilla Bokito in Blijdorp, maar van zweverige dweepzucht is bij Ineke geen sprake. Het is voor haar gewoon een heel speciale boom. Als haar vriendinnetje bij haar bleef spelen als kind zijnde, dan riep ze al tegen vader of moeder: 'Ik loop even met haar mee ,tot aan de Gorilla'. Haar vader Wim heeft er ooit een tak van af moeten zagen omdat die vervaarlijk over de weg hing.
Het moeten weghalen van die tak ziet Ineke als een verlies voor de boom.
Deze zelfde Gorilla wordt regelmatig bezocht door een vrouw die haar liefde voor deze boom wat plastischer beleefd. Zij omarmt de boom en vindt daar blijkbaar kracht uit. Dat kan geen kwaad aldus Ineke en Wim. Ze doet er geen kwaad mee. En zo is dat.
Al met al een eik die voor sommige mensen heel speciaal is.