Porseleinen foto's in St. Willebrord
 - Han van Meegeren -

Op 7 januari 2006 heb ik een serie op CuBra gezet van porseleinen foto's op graven in Frankrijk en Brabant. Hartstikke leuk. Jaren op gespaard. Maar dat heb ik weer: op 22 januari besluit ik eens richting St. Willebrord te gaan. Hier kom ik een hoeveelheid porseleinen foto's tegen die alles overtreft. Vandaar deze bijdrage met louter opnames uit St. Willebrord. 

Het is een van de meest roemruchte dorpen van Brabant, bekend om zijn meer dan gemiddelde inwoning van criminelen en randfiguren. En natuurlijk ook om zijn beroemde renners. Hier zijn geboren Rini en Wout Wagtmans, Marijn Valentijn en Wim van Est. Ook de biljarters Christ van der Smissen en Dick Jaspers zijn geboren in St. Willebrord. 
Het verhaal gaat dat de mensen uit St. Willebrord afstammen van gedeserteerde soldaten uit Napoleon's leger. Ze zouden duidelijk Franse, Italiaanse en Griekse  trekken hebben.
Ach, wat geeft het ook uit (zoals een van mijn kinderen vroeger altijd zei), we danken er misschien wel de mooiste porseleinen foto's van Brabant aan. Mooie mensen, veel hoeden en petten, klederdracht en strikken. Zelfs het ietwat lugubere beeld van een overleden kind ontbreekt niet. Kijkt u zelf maar naar die mooie mensen die ooit St. Willebrord bevolkten. 


\