TERUG NAAR BIBLIOTHEEK

TEKSTEN

AUTEURS

BRABANTS
SPECIALS
INTERVIEWS

HOME

Hulp & Tips bij het downloaden van teksten uit de bibliotheek

KLIK HIER OM DEZE PAGINA TE PRINTEN

In onze bibliotheek bevindt zich een gedeelte van de teksten die u elders op de web site als web pagina kunt aantreffen.

In de bibliotheek zijn de teksten van een auteur samengebracht in één bestand. Dit bestand is gezipt, dat wil zeggen 'ingepakt' om het kleiner te maken, zodat u het sneller kunt 'downloaden' (in uw eigen computer opslaan).

Als u een tekst uit de bibliotheek naar uw eigen computer wilt downloaden, klikt u op de link van die tekst (aangegeven met 'Klik hier'). Er opent zich een scherm met de vraag wat u wilt doen. Klik 'Dit bestand opslaan' en OK.

In het scherm dat zich vervolgens opent, kunt u de map kiezen waarin u het bestand dat u downloadt wilt bewaren (standaard: Mijn documenten). Kies map en OK.

Na het downloaden. Moet het Zip-bestand 'uitgepakt' worden voordat u het kunt lezen, bewerken, printen.

Open de Windows-verkenner. Ga naar de map waarin u het bestand bewaard hebt. Klik met rechterknop op de bestandsnaam. Klik Extract to...

Het programma WinZip opent zich. Geef in het scherm aan in welke map u het 'uitgepakte' bestand wilt bewaren. Klik OK. Sluit WinZip.

Het uitgepakte bestand is een Word for Windows document (*.doc) U kunt het nu openen in Word, bewerken, en printen, zoals elk ander tekstbestand.