INHOUD VAN SCHILT
HOME

BRABANTS

AUTEURS
TEKSTEN
INTERVIEWS
SPECIAAL


Print deze pagina

ELIE VAN SCHILT

Nudistenkamp


Om bij te blijven inzake Brabants welvaren moet men regelmatig de diverse attractieparken bezoeken hier aanwezig in onze mooie contreien.

Dat werd vandaag een introductiemiddag in een hier nabij gelegen nudistenkamp.

Het park heel mooi gelegen in een dennenbos (dit om over varende ballonpassagiers het uitzicht over het park te ontnemen) is rondom heel degelijk afgemaakt met een bijna ondoordringbaar hek (dacht eerst dat het was om vluchtpogingen te voorkomen) dit om ongenode gasten te weren.

We werden ontvangen door de portier en om de bezoekers niet meteen gillend op de loop te jagen hadden ze deze brave borst uitgemonsterd met een half lange korte broek.

Goed en wel binnen hing daar de spreuk " Wie hier wil recreŽren, doet dat naakt, dus zonder kleren "

Ons als bezoekers was dit lot bespaard gebleven. De mannen heel netjes in een boxershort met daaronder al naar gewenst een nette onderbroek.

De dames mochten kiezen tussen bikini of monokini.

Gezien wij als heren de dames voorop lieten lopen was voor ons het enigste verschil, al of

niet een schouderbandje.

Zo naderde wij dus het eigelijke kamp ( vroeger door de Brabantse geestelijkheid betiteld als het Sodom en Gomorra van de moderne tijd ) en weldra verschenen de eerste nudisten ten tonele en nu deed het wonderlijke fenomeen zich voor " Wij waren het onderwerp van wellustige blikken, wij hadden immers een broek aan, bij ons viel er nog iets te raden. "

Wat mij meteen opviel, al die nudisten liepen met een handdoekje in hun hand. Mijn gedachte was, daarin zitten sigaretten, een zakdoek en al dat soort dingen die wij gewoon zijn in onze broek of jaszak te steken.

Gezien wij niet als een kangaroe zijn uitgerust met een buidel (alhoewel daar liepen zowel mannen als vrouwen waarvan ik dacht ' wat jullie daar hebben hangen begint aardig op een buidel te lijken) moesten ze dat spul ook ergens kwijt.

Maar dat had ik mis. Als die lui bij elkaar op bezoek gaan willen ze niet met hun blote reet bij buurman in de bank ploffen en daar diende dat handdoekje voor (een soort onderlegger)

Was tevens een voorbehoedsmiddel om de buurvrouw niet ongewild te bevruchten, als die later op dezelfde plaats zou gaan zitten als waar voorheen de bezoekende buurman zijn blote reet had genesteld.

Wat mij meteen opviel bij de wandeling door het kamp, de jonge dames liepen veelal met alles erop en eraan totaal bloot rond te dartelen, maar de oudere dames hadden een soort beschermheilige, de bovenste vrouwelijke attributen (ook wel borsten genaamd) waren bij veel dames dermate in omvang toegenomen dat ze gingen hangen en daardoor het uitzicht op het feitelijk vrouwelijk naakt belemmerden.

Vrouwen hebben nog een groot voordeel ten opzichte van mannen, mits het attribuut niet in gebruik is, dan is er aan de buitenkant weinig te bespeuren van het hoe en wat.

Dit wordt ook nog bevorderd door de vaak overdadige begroeiing op dit lichaamsgedeelte.

Anders als bij mannen is hier niet groot een pluspunt, klein wordt meer op prijs gesteld.

Wat de mannen betreft (snap nog steeds niet wat ze er toe dwingt om daar in hun blootje rond te lopen) Daar wordt de waarheid in geuren en kleuren uitgestald.

Je zag daar van die bodybuilders ook wel kleerkasten genaamd met een geslachtsdeel waar alleen maar een veldmuisje jaloers op kan worden, verderop kwam je dan een krielkip tegen met spillebeentjes en een kippenborstje en jawel die liep daar met een apparaat te pronken waar een Potloodventer jaloers op zou worden.

Ook hier vaak het onderscheid tussen oude en jonge mannen, bij de oudere was vaak hun welstandsobject (de pens) dermate in omvang toegenomen dat ook dit lichaamsonderdeel als beschermheilige diende voor het daaronder hangende attribuut.

Naar mijn mening liepen er diverse mannen rond die al meerdere jaren hun eigen apparaat niet meer hadden gezien, heb ze geadviseerd af en toe tegen een spiegel te plassen.

We hebben ook nog even de kantine bezocht, nou met frisdrank tussen die nudisten is het nog om te doen, maar met een kop hete koffie of soep is het daar toch dubbel oppassen geblazen.

Er hing dan ook een bordje aan de muur ' De directie aanvaard geen enkele aansprakelijkheid betreffende brand en schroeiplekken '

Normaal als je een attractiepark bezoekt en het valt tegen dan wordt er gezegd " Er was niks aan er viel geen klote te zien "

Dit konden wij als bezoekers van dit kamp beslist niet zeggen, maar een advies als " Dit mag je beslist niet missen " is ook niet van toepassing.

Het begon in dit park tot mij door te dringen waarom de dieren veelal behaard zijn, die wisten eerder dan wij dat naakt niet altijd mooi hoeft te zijn.

Na terugkeer in de normale wereld heb ik nog even een terrasje bezocht om het vieze smaakje dat ik hier en daar in mijn mond had gekregen meteen borreltje weg te spoelen.

Ook deze dag was weer om.