Brabants Licht - Fotosz.nl: Glow in Photography
 

Fotosz.nl, de kersverse Fotografie Stichting Zuid Nederland, en de in kunstfotografie gespecialiseerde Galerie Pennings in Eindhoven hebben een fototentoonstelling georganiseerd in het kader van het Glowfestival in de Brabantse lichtstad. Glow in Photography is de titel.
Fotosz.nl   (www.fotosz.nl) werd onlangs opgericht met het doel om ‘fotografie met een autonoom karakter in Zuid-Nederland  te  stimuleren’, zo schrijven de initiatiefnemers in een persbericht.  ‘Daartoe behoort niet alleen kunstfotografie, maar ook andere vormen zoals documentaire fotografie en reclamefotografie, waarbij de fotograaf een duidelijke eigen visie en een eigen ‘handschrift’ inbrengt. Voor dit doel wil de stichting een platform creëren om contacten te bevorderen tussen fotografen, organisaties en instellingen die op dit gebied actief zijn. Maar vooral ook wil de stichting bijdragen aan een brede wisselwerking tussen fotografen en publiek. De stichting beoogt met dit platform tevens een steunpunt te zijn voor jonge, talentvolle fotografen in Zuid-Nederland. Overigens wil de stichting, naast een focus op Nederland onder de grote rivieren, ook projecten met een internationale reikwijdte organiseren’.
Fotosz.nl werkt nauw samen met Galerie Pennings die zich afficheert als ‘de oudste in fotografie gespecialiseerde galerie in Nederland’. Naast het organiseren van tentoonstellingen wil de nieuwe stichting ook andere activiteiten ontplooien zoals het opzetten van een fotoboekenbibliotheek en het organiseren van workshops en lezingen.

Glow in Photography vindt op twee locaties plaats. Jean Marc Spaans en Hans Wilschut exposeren in Strijp-X aan de Glaslaan 2 (nog tot en met 16 november, 18-23 uur). Zij doen dat ook in Galerie Pennings aan de Geldropseweg 61b, samen met Maike Amman, Eveline van Duyl, Klaartje Esch, Wiesje Peels en Philip Provily. Daar loopt de tentoonstelling nog tot en met 20 december. (Openingstijden  tot en met 16 november: 18-23 uur, daarna wo- za 13-17 uur en op afspraak; www.galeriepennings.nl).

Brabants Licht – een toepasselijke naam in dit verband! - brengt hierbij een selectie van 6 foto’s.

Joep Eijkens 


Eveline van Duyl


Hans Wilschut


Jean-Marc Spaans


Klaartje Esch


Maike Ammann


Wiesje Peels