Brabants Licht - Rees Diepen
Foto´s van Kinderen (1)

Kempen Uitgevers is een uitgeverij die behoorlijk aan de weg timmert, niet op de laatste plaats ook op het gebied van fotoboeken.  Zo staat een aanzienlijk uitgebreide herdruk op stapel van het boek Zeldzame Mensen van de Bossche fotograaf  Toon Michiels en verscheen begin juni een nieuw boek van Rees Diepen.
De Tilburgse fotografe is vooral in de jaren zestig bekend geworden door haar foto’s van kinderen. Een belangrijk deel van haar oeuvre  werd gepubliceerd in bladen als Opvoeding en Ouders van nu en in de boeken  Argeloos begin (1961) en Dit kind… een confrontatie met ernstige zwakzinnigheid (1966).
Maar, zoals dat vaker gaat, er bleven nog tal van foto’s over die een sluimerend bestaan leidden in het archief van de inmiddels 79-jarige fotografe. Een aantal daarvan komt aan bod in de selectie van honderd foto’s die zij koos voor haar nieuwe boek Spelenderwijs.
Naar aanleiding van deze door Gerard Rooijakkers ingeleide publicatie maakte Brabants Licht een selectie van 20 foto’s.  Hierbij de eerste tien.

Joep Eijkens


Oudje spelen, Tilburg 1965.


Daantje achter gordijn, Tilburg 1967.


Lezen in de kuil, Tilburg 1964.


Meisje met grasspriet, Halsteren 1960.


Voor de lachspiegel, Tilburg 1960.


Achter de harmonie, Sint-Oedenrode 1966.


In de trein, 1968.


Voor het eerst uit eten, Sluis 1964.


Jongen in dierentuin,  Tilburg 1961


Bij de vijver, Oosterhout 1961.