INHOUD GG
HOME
SPECIAAL
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS

PRINT PAGINA
 

G E M M A  G E U X

 

C. A. B. C. V.

 

Het hele land is in de ban geraakt van Amalia. Dankbaar, vooral dankbaar en het volk is gelukkig.

Ja hoor, ik ben ook altijd blij met nieuwe kindertjes, al moet ik zeggen dat ik nog blijer ben, dat ze niet van mij is. Ik moet er niet aan denken om opnieuw in de babytralala terecht te komen – ook niet in de tralala van Amalia.

Of de kroonprins haar al een schone luier omgedaan had: nou nee, de kroonprins vond het twee hele hectische dagen en heeft blijkbaar nog geen kans gezien om zich met zoiets als een luier bezig te houden. Je zult toch ook maar als versgebakken vader, ál die beschuiten moeten smeren…

 

Volgens de liefste herbergt landgoed "de Horsten" een normaal gezin.

Achter de voordeur is niets koninklijks, zijn het nét gewone mensen.

Ik geloof daar niets van. Ik denk wel dat ze het gewone proberen te imiteren, dat ze alleen daarom een IKEA interieur hebben en hun serviesgoed Kvarby en hun bestek Krön heet.

Maar als ze het even niet meer weten, is er deskundige gewone hulp voor handen.

…Máximamma kan niet koken, Palex kan niet strijken, Oma Maria Carmen weet niet hoe de zuinige Nederlandse dunschiller werkt, Opoe Trix heeft problemen met de droger, Oom Friso en Tante Mabel willen wel babysitten, als Amaliaatje tenminste niet zoveel jankt – want ze hebben al genoeg geblèr aan hun hoofd gehad, de laatste weken.

 

Natuurlijk zijn dit gewone mensen, alleen de rest van de wereld is gek.

Brave Christelijke Gemeenteraadsleden gaan om tien uur op maandagochtend aan de Oranjebitter en uit allerlei kanonnen wordt honderd en één keer geschoten – wat geturfd moet worden door een grote Gele Rijder. Een superman, uit het jaar NUL. Vier even grote streepjes naast elkaar in een schriftje, streepie erdoor, tellen, twintig blokjes goed bijhouden, één eenzaam streepje en dan roepen: HONDERDENÉÉN! Sommige tradities moet je niet langer in ere willen houden…

Alle pers, perst zichzelf weeïg een ongeluk in ochtenddonker en vrieskou.

Palex gaat ten Gemeentehuize aangifte doen van zijn dochter, waar het geschreven document allang klaar ligt. ‘Ik ben zó benieuwd,’ zegt de burgermeester ‘naar de n a a m ?’ Hij zucht onder de druk van het grote geheim.

Wie laat zijn kind nu inschrijven, bij een man die niet kan lezen? Het hele klootjesvolk kent de namen van deze baby, maar de burgemeester rolt verrast met de ogen. Het is dan ook geen wonderlijk toeval dat deze man op foto’s een beetje lullig overkomt. Palex controleert zijn gulp, je kan nooit weten.

En dan is er gelukkig alwéér champagne! Juist, allemaal heel gewoontjes.

 

Maar thuis is daar: de normale kraamhulp! De rots in de branding, het baken van hoop van alle verse ouders. Weliswaar parttime thuiszorg, want het is een eerste kindje, verder loopt er nog niets kleins rond- dus heel zuinig alleen in de ochtenduren, ter verzorging van moeder en kind.

Badje, navelcontrole, temperaturen, stand fundus en afscheiding, hoe gaat het met de voeding, poept ze lekker, en hebben jullie vannacht allemaal een beetje kunnen slapen, had u verder nog vragen?

Palex heeft zijn buitenlandse reisje afgezegd en is tot zondag thuis. Heel verstandig. Hij moet nog even Opa Z. van de trein afhalen en vanavond een bedje dekken op de Vingåker-bedbank, maar dat gaat in een moeite door met het afgeven van de zelfgemaakte geboortekaartjes op het postkantoor.

De envelopjes hebben ze al geschreven klaar liggen.

De parttime kraamhulp tot zondag, komt exact op zeven dagen uit – wat ruim voldoende is na een ‘gewone’ bevalling, en dan gaat dit nieuwe gezin werkelijk zelfstandig van start.

Pa managet water in deeltijd, Moe gaat verder met de inburgeringcursus in de avonduren en Amalia slaapt de slaap der onschuldigen: maar wát gebeurt er verder vandaag…

 

Op Internet:

BeursBattle is het enige real-time beursspel van Nederland.
U krijgt ongekend amusement en maakt maandelijks kans op zeer mooie prijzen, waaronder weekendarrangementen, geldbedragen, software-
pakketten, boeken en unieke domeinnamen, zoals
www.koninginamalia.com!

 

De wereld om Amalia heen, is gek – I told you so… 


Terug naar begin van de pagina

 

Reactie aan Gemma mailen? Verstuur uw bericht door HIER te klikken.