INHOUD GG
HOME
SPECIAAL
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS

PRINT PAGINA
REAGEREN
 

G E M M A  G E U X

Naport

Het is mijn schuld niet, dat ik een halve fles port soldaat heb gemaakt. Een halve? Wat zat er dan eigenlijk in die andere fles? NJah! Dat komt omdat ik geen wijn meer open durfde te trekken.

Wijn?
U gaat doodgegooid worden met woordgrappen als; Slechte wijn, behoeft een krans en, berouw komt Nawijn, Na(ar)wijn slaat dood in uw glas,- is er nog leven Nawijn? en leuzen als:  CDA wil MISwijn terug! en Pil van Drionne: wegspoelen met… ja hoor.

Wat dacht u van de nieuwe PB51 slogan: Nawijn, alcohol- maakt meer kapot dan u lief is?
Nou, daar wil ik in alle nuchterheid niet aan mee doen want ik gun het hem niet. Gisterenavond heb ik me wel héél boos gemaakt over de ‘Buckler-Bag-Boy’ van de vaderlandse politiek. Ik heb, al  gal spuwend en port drinkend uit hetzelfde glas, zelfs een alternatieve doodstraf voor hem bedacht. (Dat komt er dus van.)

Monddood, zo dacht ik: podiumtape van lel tot lel, sondevoeding erin en een katheter met ijskoude blaas (kaak) spoeling, met 24-uur-camera-bewaking van de producenten van Big Brother en dan in het volle licht van een forse bouwlamp. De schaamte voorbij. En verder niet zeiken. Maar ach, wat een verspilling eigenlijk…

Vandaag ziet de wereld er een stuk frisser uit. Vanmiddag om twee uur biecht ik eerlijk op, want vanmorgen was het dankzij de goedkope port van de A. nog wel erg lang, erg donker in mijn hoofd. Ik heb blind gestofzuigd, waarbij ik met de lekkende zitzak van de kinderen toch weer even lichtjes onpasselijk aan die man moest denken…

Kom op,- had ik vannacht een ingewikkeld serieus stuk voor u geschreven en besloten dat de column ‘G-spot’ maar even op de plank moest blijven liggen, dan vind ik nu dat we alle kracht uit de nieuwe dag van vandaag moeten halen. Wij doen gewoon door en niet omdat er niets aan de hand is. Maar Buckler werd tenslotte al eerder door van ’t Hek doodgeschreven en dat doet ‘ie nog wel een keer.

En als u nu ook een sterke kop koffie (of toch maar een portje?) nodig heeft, dan hoor ik het wel: tot vrijdag – zelfde tijd, zelfde plaats!

Terug naar begin van de pagina

 

Hieronder kunt u uw reactie mailen naar Gemma.
Vul uw naam in:


Geef uw e-mail adres op:


Over welke column gaat het? (datum of onderwerp):


Uw opmerkingen:


 

 

Terug naar begin van de pagina