INHOUD GG
HOME
SPECIAAL
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS

PRINT PAGINA
REAGEREN
 

G E M M A  G E U X

 

EEN VLUGGERTJE

 

Ineens ben ik weg. Dat kan gebeuren…De vorige keer dat dit het geval was mailde een meneer mij, ‘hoe hij nu zijn weekend moest beginnen, zónder zijn wekelijkse portie GG?’. Zonder?

O jee, afkickverschijnselen. Lieve mensen, dat wil ik helemaal niet op mijn geweten hebben.

Soms, heel soms probeer ik de zaak CuBra voor te blijven door een stukje ‘op de plank te hebben’.

‘Die met die enthousiaste kater,’ denk ik dan, ‘die kan altijd.’ Maar goed, die knal ik er dan in als zijn amoureuze escapades op het hoogtepunt zijn. Aangezien wij twee katers hebben, blijft dit onderwerp rond ons huis langer actueel. De ballen heeft u allang (gehad).
Soms probeer ik, is eerlijk gezegd meer een geval van: soms lukt het mij om…

 

Maar dankzij een spontane actie van de liefste, overvalt dit keer mijn eigen afwezigheid mijzelf ook wel een beetje. Hij vroeg mij mee naar Noord Frankrijk, naar de plek waar ik over de wijde zee kan kijken en bij goed weer Engeland aan de horizon zie oprijzen. Waar de kiezels rollen, het getijverschil groot is, de moules à la crème verrukkelijk zijn, de lucht zilt -, de borrel nóg veel beter smaakt als thuis. De mist glijdt er aan land als een zacht zijden deken en de zon gaat onder alsof God zelf de dimmer heeft geïnstalleerd. Wat natuurlijk ook zo is… of niet, maar het lijkt er dan in ieder geval veel op. Zeg daar allemaal maar eens ‘nee’ tegen. Ikke niet!

Het is maar voor een dag of twee, drie - maar natuurlijk net op het moment dat wij elkaar altijd hier ontmoeten.

 

Nu wil het toeval, dat actualiteiten vrijwel naadloos aansluiten op eerdere columns. Ik schrijf mijn CuBrapagina wel onbezoldigd, maar niet voor de kat z’n viool. Als u nog een herhalingsoefening wil, wijs ik u op: ZUS & Reactie op redactieactie.

Dit wordt een makkie, u kopt die column van deze week er zó in!

 

Toeval? M’n neus! Dat CuBra ook op regeringsniveau gelezen, bekeken en in de oren wordt geknoopt is wel overduidelijk. Onze nationale zebravink prijkt met vijf poppen op de treden van het Haagse Noordeinde. Good for you, JeePee!

(De redactie van CuBra heeft in navolging ook geprobeerd de ploeg vaste medewerkers met minimaal één vrouw uit te breiden, maar heeft slechts een BOOM bereid gevonden. Daarvan wordt de tweehuizigheid scherp in de gaten gehouden. Bij gelijke kwaliteiten, gaat de voorkeur uit naar het vrouwelijke exemplaar…)

Als de rondborstige dames van BNN uw haar ook nog in de war krijgen, wordt u misschien nog een vent die meer kan, dan altijd en eeuwig een antwoord te beginnen met het herhalen van de zojuist gestelde vraag. Want meneer JP.B., als u dit toch leest – het is wel zo gruwelijk vervelend: net alsof u denkt dat wij de vraag zo snel vergeten zijn. Of dat u anders uw spreektijd niet vol krijgt, alsof het een mondeling examen betreft. En als u het eens gewoonweg niet weet, het juiste antwoord, is het wel zo verfrissend om dát dan eens te zeggen. Vergeet de mediatraining, schudt die schaduw die altijd naast u bij de microfoons zit eens lekker van u af.

Verder breekt de gebruikelijke pleuris uit:

- In Enschede heeft niemand het gedaan, en wie verantwoordelijk gehouden kon worden, werd al eerder niet verantwoordelijk verklaard. Het ministerie van Justitie heeft in de komende begroting de schadeclaim opgenomen. Regeren blijft vooruitzien. - Managers in vele soorten en maten, herkenbaar aan hun uitpuilende zakken, zijn al schadeloos gesteld voor hun interne schoorsteenbrandjes, ver vóór het brandalarm afgaat – Himalaja klimfanaten, zien hun droom als een zeepbel uiteenspatten nu een Chinese cameraploeg enthousiast zwaait van de top. Topamusement! Ik dacht even dat het een reclamestunt was…van het BAT. Hoeveel vuilnis is er door een schoonmaakploeg van de berghellingen afgehaald? Het lijkt de megameimarktpuinberg van Tilburg wel. - De Hollandse haringvangst is groter dan voorheen, en laat ik nu verleden week net lezen – dat alle zeeën volslagen leeg gevist raken? Dat hapt toch een stuk minder lekker weg, mét of zónder uitje. - In Irak komt de echte oorlog nu pas goed op gang. Nederland is zojuist gevraagd om een provincie van dit land, onder controle, veiligheid en democratisch beheer te nemen. Een poldermodel ver buiten de zomerdijken. - De voetbalsport, blijkt een voetbaleconomie en niet alle burgers willen zich financieel verantwoordelijk weten. Eindstand: Eén – Nul.

 

Ach meneer JP.B., daarom voel ik zo met u mee en ik begrijp uw Hollandse offensief. Mee doen, Meer werk en nóg een M, waar ik echt niet meer van weet waar die voor staat. Met Melk Meer Mans, was toch pakkender. Niks haring: een Zalm, daar moet u het mee doen. Ik zie uw haargrens al onder de recht afgeknipte pony wijken.

Ook ik heb behoefte aan een lang zomerreces. Een gewoon mens heeft het ook niet makkelijk, moet u maar denken – daar hoef je geen premier voor te zijn. Ik word gek van minder, en die andere eMMen had ik allang en de liefste weet dat…


Terug naar begin van de pagina

 

Hieronder kunt u uw reactie mailen naar Gemma.
Vul uw naam in:


Geef uw e-mail adres op:


Over welke column gaat het? (datum of onderwerp):


Uw opmerkingen:


 

 

Terug naar begin van de pagina