INHOUD DD
HOME
SPECIAAL
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS

PRINT PAGINA
 

DD = Dames Dubbel (Geux en Koogje)

 


GG:  

FENMEEL

 

15 oktober 2004.

Dames Dubbel gegroet,
de bijdrage van deze week leek actueel.
De samenhang tussen actualiteit, schrijven van een column, en interpreteren van beelden, ontgaat mij echter.
Dus, beste Gemma, Dames Enkel, dit is volgens mij niet iets waar de bezoekers van CuBra aan gewend zijn geraakt, noch iets waaraan de bezoekers van CuBra zullen wennen. Het komt over als een vluggertje.
DD is niet meer wat GG was.
Ik hoor het graag,

Dhr. S.

Brabant, 22 oktober 2004

 

Lieve Mijnheer S. en mogelijk andere teleurgestelde lezers,

Ik heb wat uit te leggen, begrijp ik.
Aanvankelijk was mijn idee om u, in het kader van de kunst van het weglaten en in eenzame actie, NIETS te geven. Ik zal het u laten zien, dat ziet er dan ongeveer zó uit:

Omdat dit overkomt als de blootste naaktbloeier in een winterlandschapje, heb ik in het kader (vorige week) het lettertype Wingdings2 gebruikt.
Ik heb ook andere lettertypes geprobeerd, die moderne rebusachtige plaatjes opleverden, maar het parasol- en strandgehalte daarvan was mij te hoog. Probeert u het zelf maar eens op uw PC, tweede vlakje links bovenaan uw scherm (onder ‘beeld’): Lettertype Webdings & Wingdings.
Een staking is een serieuze actie, ook al staat het NS personeel in de hoofdstad te dansen bij de muziek van een imitatie Hazes.

Eigenlijk staat er dus niets meer of minder, in Wingdings2, dan wat u buiten het kader kunt lezen: WILDE STAKING. (Ik vind zelf de typisch Hollandse wijzende vingertjes héél goed geslaagd, ik heb zelf ook van die vingertjes die alle kanten in kunnen wijzen – zoals u allang weet – en een symbool van het opgestoken middelvingertje heb ik niet kunnen ontdekken…)
Ik leg het verkeer daar niet mee plat, nee, dat is waar.
Maar ik bereik wel dat ik u de prikkel geef van gemis, van iets waar u in alle stilte aan gewend bent geraakt.
Of dat nu een trein of busdienst is, uw warme broodje bij de bakker op de hoek, de ochtendkrant bij uw koffie, de lieve zuster aan uw bed, of uw wekelijkse portie ‘B I T C H’ op de site van CuBra: u wil tóch een bepaalde garantie dat alle dingen blijven, zoals ze zijn. Ook wanneer de conducteur, de machinist, de bakker, de krantenjongen en de lieve nachtzuster tandeloos en kromgebogen tot op hoge leeftijd u bepaalde diensten blijven verlenen.
Uw columnist moet al helemaal niet ineens ‘raar’ gaan doen op de vroege vrijdagochtend.
Een staking (en een wilde staking is een onaangekondigde actie) ontneemt u dus uw veilige gevoel in voorspelbare situaties. Mijn cryptische-rebus-column van vorige week is eigenlijk een geparkeerde tractor, midden op uw scherm. Het blokkeert uw gedachten-rotonde.
Het spijt me, wanneer het u gruwelijk gehinderd heeft, maar het was wél kwade opzet.

Zijn we samen op het punt gekomen waar ik even met u wil praten over de kunst van het weglaten en het inslaan van andere zijwegen. Ene Pablo laste ooit een stuur aan een zadel en beweerde vervolgens dat het een stier was, en dat ontging velen. Ik hoop met de column van 15 september 2004 later nét zo succesvol als Pablo mijn pensioengat of VUTkloof te kunnen dichten. Of dat mijn kinderen, na mijn overlijden, de laptop bij Sotheby’s kunnen laten veilen. Dat zou mooi zijn: ik heb verder geen nalatenschap van enige waarde.

Uw opmerking dat het overkomt als: een  v l u g g e r t j e  – amuseert mij in hoge mate en om verschillende redenen: u had mij eens een hele ochtend bezig moeten zien met al die lettertypetjes!
Bovendien kreeg ik daarna het éérste commentaar van de webmaster dat: ‘dit helemaal niet zo op een site te plaatsen IS’. Hij kreeg namelijk via de computer alleen de ‘vertaling’ op zijn scherm en hij heeft heel wat moeten prutsen om uw teleurstelling zó op uw scherm geplaatst te krijgen, zoals u het te zien heeft gekregen. Hij heeft het omkaderde gedeelte in de column gescand en de tekst erom heen moeten plaatsen. Dat verklaart misschien wél waarom het er een beetje goedkoop uitziet. De lieve man heeft zitten zweten hoor, terwijl de andere DD-columns voor hem een fluitje van geen cent zijn.
Trouwens, die webmaster begreep er ook niets van, dat hád een waarschuwing kunnen zijn…hij begrijpt me normaliter als geen ander, dat beweert hij tenminste altijd. Het kán ook zijn dat het bijschrift op de openingspagina van CuBra u op het verkeerde been heeft gezet.
Dat valt volledig buiten mijn verantwoording, ik lever alleen de column aan.
En, maar dit moet absoluut onder ons blijven Mijnheer S., ik doe nóóit aan vluggertjes – het past helemaal niet bij mijn karakter, noch bij mijn fysiek. (Ik probeer opmerkingen trouwens zoveel mogelijk boven de gordel te houden – of het moet over het witte voetje van de minister president of het geslacht van bijvoorbeeld een wethouder gaan, dan kán het gewoonweg niet anders.)
Vervolgens wil ik u erop wijzen dat het mij veel minder moeite kost drie A4’s vol te schrijven, dan dat ik met gebruik van minder woorden, hetzelfde aan u duidelijk probeer te maken.
Dat ziét u nu zelf en u  h o o r d e  het graag? Dat treft.

Zoals u van verschillende kanten heeft vernomen: u kunt meerdere acties verwachten – in allerlei sectoren. U bent dus gewaarschuwd?

Ik ben u uitermate dankbaar voor uw eerlijke reactie. U bent een vriend. Het heeft mij geïnspireerd.
Ik hoop dat ik u en anderen heb kunnen helpen, om toekomstige veranderingen en teleurstellingen in het o-zo-onzekere leven van vandaag-de-dag wat beter te verwerken.

Oh, en dat D.D. niet meer is, wat GG was, dat valt u nu - achteraf gezien- misschien een beetje mee? De ándere D. zag, begreep, en had verder  n i e t s  toe te voegen.
Soms zijn de dames gewoon tevreden…ach…hebt u wéér iets, waar u aan zou kunnen wennen…

uw eigen, toegenegen GG, als vanouds.

Ps.
Mag ik volgende week dan met zoiets als een liedje aankomen – dat u zich daar nú alvast op gaat voorbereiden?


Terug naar begin van de pagina