INHOUD DD
HOME
SPECIAAL
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS

PRINT PAGINA
 

DD = Dames Dubbel (Geux en Koogje)

 


KOOGJE:

Mijn vakantie zit er ook allang weer op. De koffers zijn weer opgeborgen en kunnen nu weer rusten. Ze hebben het moeilijk gehad de afgelopen vakantie. Want ze hebben zowel op de heen als op de terug reis er wat ’verloren’ bijgelegen. Op géén van de vluchten waren ze meegekomen.
Voor ons was dat ook een hele vervelende ervaring: sta je daar uitgeput van de reis op het vliegveld zonder je kleding en toebehoren, en moet je nog  u r e n  wachten op een vlucht die waarschijnlijk je koffers wél aan boord zal hebben. Want zeker weten doet niemand het. 
Maar goed, het is uiteindelijk toch nog goed gekomen. Al was het met horten en stoten.

Het bood ons de gelegenheid om in Casablanca de prestigieuze Moskee van Hasan 2 te gaan bewonderen. Manlief heeft daar gefilmd als een bezetene. Maar bij thuiskomst bleek dat hij niets, maar dan ook helemaal niets vastgelegd had. Wat voor veel hilariteit zorgde natuurlijk.

Het lijkt nu alweer zo lang geleden dat we ons enigszins puffend door het mooie vriendelijke Marokkaanse leven heen bewogen. Wat was het er warm. Maar wat was het er toch mooi. We stonden versteld van de treffende gelijkenis met de Fata Morgana zoals wij die kennen in de Efteling. Dezelfde sferen en uitersten zagen en beleefden we nu eens in het é c h t. Kortom het was geweldig. Ja, zelfs voor herhaling vatbaar. Maar alle mooie dingen die een vakantie opleveren ten spijt: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.

Ik geniet nu weer met volle teugen van het dagelijkse leven. Lekker wat aanrommelen in je eigen huis. In een o a s e van rust, omdat je eigen lievelingen weer naar school zijn. Ook manlief is weer druk met z’n werk. Héérlijk die rust. Ik vind het leuk om er eventjes tussenuit te gaan. Héél eventjes maar, want tegenwoordig ligt het heimweegevoel bij mij akelig snel op de loer. (Het lijkt wel alsof het steeds erger wordt…)
Voor mij is het, mede daarom, geen straf om niet op vakantie te gaan.
Ik vermaak me thuis ook prima. Maar ik ben de enige in ons gezin die er zo over denkt. Dus gaan we er op gezette tijden eventjes tussenuit. Zo houd je iedereen tevreden nietwaar?
De komende maanden ben ik ook weer onder de pannen.

Ik ben dan namelijk druk in de weer met allerlei andere leuke dingen.
Daarover misschien later iets meer?

GEUX:

Voorbij, voorbij – je hebt gelijk. Verder met het leven van alle dag:

UT LESTE NUUWS:

 

wè dieje JeePee ammel nie doe,

om toch mar un wit voetje te haole

..........

wenne stumpert war?

 

-uw krietiese rieporter-

 


Terug naar begin van de pagina