CuBra

INHOUD VAN BEERS
HOME
SPECIAAL
TEKSTEN
AUTEURS
AUDIO
BRABANTS

Print Pagina


 

14 juni 2007

 

SMAKELIJK ETEN

 

Elk jaar zet ik op mijne tuin drie rijen Schorseneren.

Een pakje zaad, is al genoeg, ge moet 't eens proberen.

Van half April tot half Mei moet je dat zaad uitleggen.

Doe je het te vroeg..... dan schiet 't door.

Dat heb ik... van "horen zeggen".

 

De groeitijd is zo ongeveer ’n vijftien twintig weken.

Daarna kun je met goed fatsoen die zwarte "Kerels" steken.

Ge schrapt ze af , en snij ze dan net as 'n pee , aan schefkes (schijfjes)

Ge zet ze op ,mee melk en zout.

't Stoven duurt maar efke's.(even)

 

Ge dient ze met 'n papje op, ge strooit wat nootmuskaat.

Met Speklap of een Blinde Vink smaken ze echt niet kwaad.

Een ding, dat moet me van 't hart.... Ge moet veel winden laten.

En....eigenlijk, mag je op deze site

over zoiets niet praten.

 

Maar....als ge A gezegd hebt dan....

Moet je B, ook durven zeggen.

En voor de lezers van deze site,

de kaarten open leggen.