CuBra

HOME
TEKSTEN
AUTEURS
AUDIO
BRABANTS
SPECIAAL

Hieke Stek

Inhoud

 

Negen gedichten

 


 

Hieke Stek (Heeswijk-Dinther 1961) schreef al verhaaltjes in haar kinderjaren en in haar puberteit begon ze met het schrijven van liefdesgedichtjes. Haar verhalen en gedichten werden naarmate zij ouder werd meer volwassen. De gedichten kregen meer diepte en werden steeds minder uitgesproken. Ze laten de lezer ruimte. Begin jaren negentig verhuisde ze naar Heeswijk-Dinther, waar ze kennis maakte met de dichters Mathieu Bosch, Ad van Schijndel, Marcel van Herpen en Charles Steijger. Charles organiseerde in zijn Johannahoeve in die jaren, tal van poŽziebijeenkomsten die een positief impuls gegeven hebben aan haar dichtwerk. Dit waren zeer inspirerende avonden en tevens daagden ze haar om elke keer nieuw werk voor te dragen. Deze tijd is voorbij, maar het schrijven is gebleven.

 

Er is werk van haar te lezen in de bloemlezing: Dichter op de huid (een gedichtenbundel waarin 10 Bernhezer dichters geschreven hebben) en in de bundel; Heel mijn hart, die op 7 november 2008 gepresenteerd wordt in Ridderkerk, waarvan de totale opbrengst gaat naar het project Abandoned Children in Bulgarije.

 

Maar er zit ook een zakelijke schrijverskant in haar. Met haar eigen tekst Ėen reclamebureau zet ze zich in de commerciŽle markt.