INHOUD JOHN VAN DER DRIFT
HOME 
POËZIE
KUNST
FOTOGRAFIE
TEKSTEN
AUTEURS
INTERVIEWS
BRABANTS
SPECIAAL

John van der Drift - de koning


 

 

 

de  Koning 

schrapte het woord honing 

in  heel  zijn  Koninkrijk, daarmee gaf hij blijk

van zijn dichterlijke aard want hij vond het honing waard

voor altijd anders te gaan heten, omdat het zo zalig zoet was om te eten ~ zolang het Koningshuis zou leven

werden bijen in de adelstand verheven

en het werd voor iedereen verplicht

honing ‘Bloemengoud’ te noemen

of : ‘Vloeibaar  Zonlicht’

 

 

 

 

 

Winnie de Poeh en honing zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We weten vanaf nu

ook waarom zijn geheugen altijd hetzelfde is gebleven, ondanks dat hij toch al wat jaartjes meegaat. (A. A. Milne publiceerde in 1926 het eerste verhaal over Winnie the Poeh)

Honing is het wondermiddel, onderzoeksters Chepulis en Starkey kwamen hierachter door drie groepen ratten 12 maanden lang te voeden met drie verschillende diëten: met 10% ho-ning, 8% sucrose of 100% suikervrij. De ratten werden vervolgens, vanaf twee maanden oud, iedere drie maanden getest op angst/ nervositeit en ruimtelijk geheugen.

 

De ratten die gevoed werden met honing bleven bijna twee keer zo lang rondlopen in de open gedeeltes van een doolhof als de ratten die met sucrose gevoed werden : een teken dat zij minder angst hadden. Ook kwamen zij vaker in nieuwe secties van een Y-vormig doolhof, wat weer aangeeft dat zij wisten waar zij zich bevonden.

 

Nu was het gunstige effect van de antioxidanten in honing al eerder aangetoond op mensen, maar volgens de onderzoeksters nog niet in dit verband. Volgens hen kan het zoeten van voedsel met honing dan ook een gunstig effect hebben op het terugbrengen van angstge-voelens en het verbeteren van het geheugen bij mensen.