> home
  
    > speciaal
  
    > auteurs
  
    > teksten
  
    > Brabants
  
    > audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

◄◄◄Karla Witjens

 

Karla Witjens

persbericht


 

 

 

 

Wisselgedichten op de Oude Buisse Heide

 

Op de Oude Buisse Heide ligt een inspirerende wandelroute: de Gedichtenroute HenriŰtte Roland Holst. Ruim zestig jaar werd ĹNeŕrlands grootste dichteresĺ ge´nspireerd op het fraaie landgoed. Natuurmonumenten geeft anderen nu de mogelijkheid om die inspiratie zelf te ervaren en/ of door te geven aan anderen. Op de wandelroute staan naast panelen met gedichten van Holst, ook twee wisselpanelen. Natuurmonumenten geeft wandelaars de kans hun eigen gedicht hier terug te vinden.

 

Ter herinnering aan de unieke dichteres is enkele jaren geleden de gedichtenroute uitgezet. Een route die langs haar lievelingsplekjes voert en waar haar prachtige gedichten, die verwantschap hebben met de Oude Buisse Heide, langs de paden staan. De route start aan de parkeerplaats vlakbij de Roosendaalsebaan 19 in Achtmaal.

 

Persoonlijke gedichten op een paneel

Natuurmonumenten heeft twee wisselpanelen langs deze route gezet. Wandelaars die net als HenriŰtte Roland Holst ge´nspireerd raken door de natuur van de Oude Buisse Heide, kunnen hun korte gedichten insturen en maken kans om de eigen gedichten tijdelijk langs de route te zien staan. 
 

De natuur is een inspiratiebron

Net als HenriŰtte ge´nspireerd raakte door de Oude Buisse Heide, zijn Peter van der Linden en Karla Witjens ook ge´nspireerd geraakt door dit mooie natuurgebied. Peter liet zich inspireren door de kleurenpracht en kwetsbaarheid van een vlinder. Karla schrijft over de majestueuze wachters van het bos. Beide gedichten hebben tijdelijk een plaatsje gekregen in deze wisselpanelen. 
 

Oude Buisse Heide
Laat je verrassen door de rijke historie van dit unieke landgoed. De Angorahoeve, het Atelier en de 
Herenkamer tonen hun oude glorie en geven het landgoed allure. Wandelend in de oude parkbossen

en op de uitgestrekte heide kun je heerlijk mijmeren over tijden van weleer.


Mocht u vragen hebben, dan hoor ik dat graag van u.
 

Bianca de Craen
Boswachter Communicatie en Recreatie
Natuurmonumenten West-Brabant
T (0165) 52 35 84 - M (06) 55 82 51 52

Bezoekadres:
T-Huis Visdonk
Dennescheerderdreef 11
4707 PK   Roosendaal

Mijn werkdagen zijn ma, di, wo-ochtend en do..

http://www.natuurmonumenten.nl