> home
  
    > speciaal
  
    > auteurs
  
    > teksten
  
    > Brabants
  
    > audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

   inhoud

 

vier gedichten <

 

Martijn Neggers

gedichten


 

                                            

 

Martijn Neggers (Eindhoven, 1987) schrijft gedichten, verhalen en theater. In 2010 kwam zijn dichtbundel ‘Tegen de draad’ uit en in 2012 studeerde hij af met de scriptie ‘Toneeltekst binnen het Nederlands – Een scriptie in vijf bedrijven’. In dat jaar schreef hij ook een verhalenbundel ‘Hoop in blije dagen,’ die niet alleen op papier bij Tilburgse uitgeverij Geroosterde Hond uitkwam, maar ook bij E-publisher Lazare.

Hij publiceerde columns op diverse websites en in het Brabants Dagblad en schrijft regelmatig gedichten voor radio-omroep Omroep Brabant. In 2010 ging zijn toneelstuk Door mijn grote schuld in premičre. Voorstellingen als Aquarius, Back to the eighties (vertaling) en Jeff Wayne’s War of the worlds (vertaling) volgden.

Dennis Gaens, oud-stadsdichter van Nijmegen, noemde hem Kerouac op zijn Brabants en Henri van der Steen, cultuurrecensent van het Brabants Dagblad hekelde zijn grofgebektheid en een ‘gebrek aan liefde voor taal.’ Neggers is een schreeuwlelijk. Maar wel een die het meestal goed bedoelt.

www.martijnneggers.nl