> home
  
    > speciaal
  
    > auteurs
  
    > teksten
  
    > Brabants
  
    > audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inhoud

 

eureka

zomersonnet

acefalisch

hink-stap-sprong

bescheten

zon en maan

teerling

spam

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert Proost

poŽzie 

Robert Proost (1985) greep in 2011 voor een tweede keer net naast de titel van Campusdichter in de jaarlijkse Dichter bij de Campus-wedstrijd van de Universiteit van Tilburg, eindigend met een eervolle vermelding onder hoogleraar Karel Soudijn. Na optredens bij Aardige Jongens en TiLT (onder de vleugels van Cees van Raak), maakte hij in mei 2011 een selectie van zijn oude en nieuwe gedichten en bundelde deze tot zijn eerste publicatie Iets is wat er schijnt, bij Uitgeverij Geroosterde Hond. In dezelfde periode werd een drietal gedichten uitgegeven in de bloemlezing Aardige jongens - De bloemlezing, eerste deel. Eveneens maakte hij deel uit van Dichter bij de Kunst, onderdeel van De Witte Nacht van museum De Pont. Het gedicht dat hij schreef bij een van de vele werken wordt volgend jaar opgenomen in een door het museum uit te geven bundel.

 

Naast dichter is hij master Kunst- en Cultuurwetenschappen, bekleedde hij een bestuursfunctie bij studievereniging Animo en is hij actief als digichef bij De Nieuwe Garde Tilburg.

Samen met theater- en filmmaker Gegam Soghomonyan maakte Robert een videoclip bij zijn gedicht grote beer. Een cross-over van beeld en poŽzie, hieronder te bekijken en beluisteren.