CUBRA

INHOUD TON LINDEN

HOME

POňZIE

AUTEURS

TEKSTEN

BRABANTS

AUDIO

Illustratie: Elliott Banfield

De pagina's van de Campusdichter zijn totstandgekomen in samenwerking met de Faculteit Communicatie en Cultuur van de Universiteit van Tilburg / Tilburg University

 


 

Persbericht

 

UvT kiest campusdichter met ritme en engagement

Student Ton Linden verkozen uit vijftien kandidaten

Student Ton Linden wordt de eerste campusdichter van de Universiteit van Tilburg. De jury vindt zijn ritmische en geŽngageerde gedichten de beste van de in totaal vijftien kandidaten. Masterstudent Zorg, ethiek en beleid Linden wordt op 8 januari tijdens de universitaire nieuwjaarborrel gepresenteerd.

Ton Linden (1952) is campusdichter voor 2007. Dat kalenderjaar krijgt hij de vrijheid gedichten te schrijven geinspireerd op het campusleven. Zijn campuspoezie krijgt een vaste plek bij initiatiefnemer Univers, het universiteitsweekblad, en wordt zoveel mogelijk voorgedragen op podia op de campus en in de stad.
De jury van de campusdichter had een ruime keus uit vijftien deelnemers, die ieder twee campusgedichten en een vrij gedicht inzonden. De meeste inzenders zijn student, maar ook een aantal medewerkers deed mee, waaronder een dichtersduo. De jury noemt de gedichten van Linden ritmisch en geengageerd. "Linden brengt herkenbare thema's op originele wijze in beeld". Omdat de kwaliteit van veel andere deelnemers ook hoog is, treden zij met Linden op in een speciale campusdichtersavond van cultuurcafe Amuse: 'Dichter bij de campus' op 24 januari. Hier treedt niet alleen universitair poetisch talent, maar ook diverse singer/songwriters uit eigen huis en een lokale rapgroep. De campusdichter wordt officieel ingehuldigd tijdens de universitaire nieuwjaarsborrel op 8 januari in de UvT-aula. Daar zal collegevoorzitter Hein van Oorschot het woord geven aan juryvoorzitter Ingrid Ramaan, die de keus voor Ton Linden zal toelichten. Linden zal een van zijn winnende gedichten voordragen.
Linden is door stadsdichter Nick J. Swarth uitgenodigd voor de 013-manifestatie tijdens de boekenweek in maart. Dat het idee inmiddels leeft in de stad blijkt ook uit het podium dat de campusdichter krijgt in de culturele webmagazines Cubra en Tilburg Z.