> home
  
    > speciaal
  
    > auteurs
  
    > teksten
  
    > Brabants
  
    > audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inhoud

 

Twee gedichten

Nagelaten doen

 

 

 

 

Willie Bierman

gedichten


 

 

Willie Bierman (1955) groeide op in Herpen en woont nu in Ravenstein. Hij studeerde Gitaar aan het conservatorium in Tilburg (1983); theologie aan het Bisschoppelijk Instituut voor Schriftelijk Onderwijs (1991); Kunst en Cultuurbeleid aan de Open Universiteit (1991) en Cultuurwetenschappen aan de OU (2001).

Hij was werkzaam als gitaarleraar en koordirigent, en is al een aantal jaren bezig met een onderzoek naar de betekenisgeschiedenis van de woorden cultuur, civilisation, beschaving, Gesittung etc. Hij publiceerde een genomineerd essay over De toekomst van de cultuurwetenschappen (Locus, 1999) en sloot zijn studie cultuurwetenschappen af met Van cultura tot cultur; de opvattingen van Joseph Niedermann over de ontwikkeling van woord annex begrip cultuur (2002). In 2017 verscheen Cultus Dei (verering van God) een artikel in het Bulletin van de Vereniging voor Latijnse Liturgie over de onjuiste vertaling van vormen van het Latijnse colere (vanuit de Vulgaat) naar de Nederlandse Willibrordvertaling van 1995.

 

Gedichten van zijn hand verschenen spaarzaam, o.a. in een publicatie samen met Jos Steegstra en Pieter de Laat 3 x 7 gedichten (1994), in PoŽzieroutes, literaire projecten of lokale culturele bladen. De gedichten zijn overwegend uit een periode van 1973 tot 2000.