HOME
SPECIAAL
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
AUDIO

Print Pagina  

 

Herinneringen aan de Heilig Hart-stoet - met 2 afbeeldingen
Mens erger je niet Roken & een Player's-slinger
Fiets Onzen Opa
D'n houte pˇˇt van onze pa Windhonderennen & Daanse bij Fraans Jaanse

Groter groeien en Ĺbadmister, laotem is losĺ

Paoter Bavelulleke
Coiboike speule

Op de hoek van de straat

De Hoogvensestraat en de zuurkˇˇlkaai

'Triapelepap' en 'Klap kas afzak'

Aap, roos, zeef, en fondsbrilleke

Jaartallen, pin- en haktollen

Puinhoop en 'Empfangbewijs'

De Manege, dun 'blauwsl˛˛t', en kikkers 'opblaoze'

Munitietrein en 'Schotse jŔukmuziek'

Steppen, driekoningen zingen en 'stroopseldotjes'

Quarantaine, Mariahulde en het 'spulketierke'

Devotie, 'de kwiezjŔŔr', en sneeuwballen gooien


Over de auteur

Wie is Jan Schellekens? Geboren 9 November 1933. Lagere school en ambachtschool. Omdat pa spoorman was moest Jan ook naar den 'atelier'. 'Avonds studeren, je kent dat wel. Jarenlang, Alles in de elektrotechniek. Zeven jaar lang, tot militaire dienst. Toen nog twee jaar.

Daarna is de studie verwaterd. Ben gaan zwerven en heb van alles gedaan. Bleek geen ventje te zijn om tussen vier muren te zitten.

Tot ik op 48 jarige leeftijd nog technisch beheerder kon worden bij Heuvelpoort. De beheersmaatschappij zocht een 'Jack-of- all-trades' met allerlei vaardigheden. Wat lette mij om het als oudje toch eens te proberen. Zodoende had ik de laatste vijftien jaar toch nog een toffe baan. Tot mijn vierenzestigste.

Heb in diverse verenigingen gezeten. Heb mijn vrouw gevonden bij de drumband van gymnastiek vereniging Kunst en Kracht. Gehuwd in 1959. Zoon en Dochter. Dochter docente op Stappegoor. Zoon ambtenaar bij defensie. Woont jammer genoeg met kleinzoon in de Achterhoek.

Ben jaren lang actief geweest bij harmonie Kapelle St. Jan en later bij Volt. Maar mijn grootste liefde was en is Tilburg Trappers. Daar kent iedereen 'de schell'. Op z`n minst van gezicht. Ben wel aan het afbouwen en daarom komt het schrijven van verhalen op het goede moment. Heb altijd enorm veel gelezen. Is een van mijn hobby`s. En nu dus de poging om U allen te vervelen met mijn herinneringen.