HOME CUBRA
INHOUD AUTEURS

 

Op de hoogte blijven van nieuwe publicaties in BC/BL?

Vragen aan de redactie? Kopij? Persberichten? KLIK HIER

 

 

 

 
BC/BL HOME Contact Archief Brabant Cultureel Archief Brabant Literair
 
 

Colofon

 

Brabant Cultureel verschijnt sinds 2013 digitaal op www.cubra.nl. Zes maal per jaar verschijnt een nieuw nummer, zoveel mogelijk in de laatste week van elke even maand.

 

De redactie van Brabant Cultureel bestaat uit:

Piet den Blanken (beeldredactie) is fotojournalist en documentair  fotograaf, gespecialiseerd in sociaal-economische onderwerpen. www.denblanken.com

Muriel Boll studeerde Nederlands en Engels en was ruim twintig jaar medewerker van BN/De Stem waarvoor ze een jongerenpagina schreef en bijdragen leverde voor de kunstredactie.

Irma van Bommel studeerde kunstgeschiedenis en schrijft freelance over beeldende kunst en cultuur. Schreef onder andere voor de kunstredactie van het Eindhovens Dagblad.

Olaf Douwes Dekker is dichter en publicist, werkte in de film-, muziek- en theaterwereld en was de eerste stadsdichter van Breda. Zijn werk verschijnt bij Uitgeverij Van Kemenade.

Joep Eijkens (beeldredactie) studeerde moderne geschiedenis en werkte lange tijd bij het Brabants Dagblad alvorens freelance verder te gaan als publicist en fotograaf.

Albert Hagenaars studeerde Nederlands en publiceert proza (romans en kritieken) en poëzie (inclusief vertalingen en video’s). www.alberthagenaars.nl

Camiel Hamans is neerlandicus-taalkundige. Was chef cultuur KRO-radio, adjunct-hoofdredacteur dagblad De Stem, directeur Anne Vondeling Stichting (PvdA-ondersteuning in het Europees Parlement) en is nu hoogleraar Nederlandse taalkunde aan de Adam Mickiewicz Universiteit in Poznań, Polen.

Rinus van der Heijden (hoofdredactie) werkte veertig jaar bij de kranten van het vroegere Brabant Pers, gedurende vijfentwintig jaar als kunstredacteur (jazz, theaterdans en klassieke muziek). Publiceert, verzorgt inleidingen en is hoofdredacteur van het digitale tijdschrift Jazz Nu (www.jazznu.com ).

Gemma van der Heyden studeerde fotografie aan de academie van Breda en Enschede. Werkt als freelance fotograaf en begon in 2000 als redacteur vorm en beeld bij de Wegener Dagbladen.

Emmanuel Naaijkens werkte bij het Brabants Dagblad onder meer als chef centrale redactie en onderwijsredacteur. Sinds 2010 freelance onderwijsjournalist, vooral in vakbladen. Lokaal actief op gebied van cultuur en historie. www.naaijkens.nl

Lauran Toorians (eindredactie) studeerde geschiedenis en vergelijkende taalwetenschappen en werkt freelance als historicus, Keltoloog en publicist op het gebied van kunst en cultuur. www.laurantoorians.com

Jace van de Ven, van huis uit jurist, schreef meer dan dertig jaar culturele artikelen en columns voor het Brabants Dagblad. Tussen 2003 en 2005 was hij de eerste stadsdichter van Tilburg.

 

Overige (vaste) medewerkers: Ed Schilders (publicist, columnist Brabants Dagblad/Tilburg Plus, webmaster www.cubra.nl), Kees Beekmans (fotografie), Mieke Driessen (illustraties), Demian Geerlings (illustraties), Fred Monsma, Len Munnik (cartoons), Marjolijn Sengers en Joep Trommelen. Jan-Hubert Bisschops, Frank Klerks en Jiri van Gijsel schrijven individueel of samen over architectuur. Zij werken samen onder de naam Mea Culpa. www.meaculpa.nu ; www.facebook.com/Meaculparchitecure

 

Brabant Cultureel wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de Stichting Brabant Cultureel. Het bestuur bestaat uit:

Frans Bakermans (voorzitter) was rector van het St Joriscollege en algemeen directeur van Scholengroep Het Plein in Eindhoven. Was hij vele jaren voorzitter van de Stg Brabantsedag in Heeze en van theater Het Klein en organiseerde vele culturele activiteiten.

Johan Brosens (secretaris) was tot 2012 respectievelijk directeur van het Brabants Centrum voor het Amateurtheater(BCA), het Centrum voor Amateurkunst Noord-Brabant(CvA) en vanaf 2009 sectordirecteur Amateurkunst van het provinciale instituut voor amateurkunst en kunsteducatie Kunstbalie. Bekleedt diverse bestuursfuncties binnen de wereld van de kunst en cultuur, zoals bij het Van GoghHuis Zundert (voorzitter) en het Samenwerkingsverband Van Gogh in Brabant (secretaris).

Frank Verberne (penningmeester) was bijna dertig jaar werkzaam bij diverse Noordbrabantse gemeenten. Tot september 2009 was hij directeur in Best (onder meer verantwoordelijk voor cultuur). Daarna werkzaam als interim manager, projectleider  en organisatieadviseur binnen het openbaar bestuur.

 

De redactie is bereikbaar via redactiebrabantcultureel@gmail.com

Hier kunt u terecht met vragen of opmerkingen en uiteraard ook met voorstellen voor onderwerpen en met persberichten. Ook literaire kopij (korte verhalen, romanfragmenten, poëzie, essays en dergelijke meer) kan op dit adres worden ingestuurd. De redactie beoordeelt inzendingen op kwaliteit (en gaat hierover niet in discussie). Alleen nieuw, niet eerder of elders gepubliceerd werk komt in aanmerking.

 

De redactie doet steeds haar uiterste best om eventuele rechthebbenden van foto’s en illustraties te achterhalen. Personen of instellingen die desondanks denken aanspraak te kunnen maken op rechten wordt verzocht contact op te nemen met de redactie.

 

De bijdragen in Brabant Cultureel (tekst, beeld en lay-out) zijn auteursrechtelijk beschermd. De pagina’s mogen enkel voor privégebruik worden gereproduceerd, wijzigingen mogen niet doorgevoerd en gereproduceerde stukken mogen niet zonder toestemming worden verspreid. Voor de afzonderlijke bijdragen gelden ook de auteursrechten van de desbetreffende auteur, fotograaf of illustrator.