Joep Eijkens

Tilburgs carnaval neemt royaal voorschot op Koningsdag

 

 

Vreemde mensen kom je tegen tijdens carnaval. Soms weet je niet of ze iets spelen of écht zo zijn. Maar er zijn zoveel andere mogelijkheden tussen die twee polen. Trouwens, wie kan zeggen wie hij of zij werkelijk is? Maar laat ik aan de vooravond van Aswoensdag niet te filosofisch worden.

Het was weer een plezier de Tilburgse carnavalsoptocht mee te maken, inclusief de opstelling van de wagens aan de Piushaven en de drink- en danspartijen her en der in de stad na afloop. Minstens twee Gouden Koetsen reden er deze keer mee en vele Willempies en Maxima's kwamen voorbij. Zo namen de carnavalsvierders van Kruikenstad een royale voorschot op de Koningsdag die het koninklijk paar dit jaar in Tilburg zal vieren. Ik weet niet wat de Tilburgers allemaal van plan zijn, maar deze generale repetitie zag er al veelbelovend uit.

Maar behalve deze oranje elementen was er zoveel meer te zien. Trends? Het ligt waarschijnlijk aan mij maar ik zag ditmaal meer bloemenmeisjes dan andere jaren – en misschien ook meer sterke mannen. En dan heb ik het niet over die ene Trump die in gezelschap van een arm Mexicaantje met z'n Muur sjouwde en die flink uitgescholden werd door een voormalige nachtburgemeesteres van Tilburg.