Tussen potvis en 'Verschrikkelijke klauw'

Joep Eijkens

 

 

 

 

Natuurmuseum Brabant blijft stevig aan de weg timmeren. In de mooie ruimte waar vroeger het helaas ter ziele gegane museum Scryption huisde, is vanaf 29 april de tentoonstelling The making of... DinosauriŽrs! te zien. Een desbetreffend persbericht onder het motto 'Dino's komen naar Tilburg!' begint aldus:

Natuurmuseum Brabant komt met een geweldige dinotentoonstelling- of beter, een

tentoonstelling over hoe we eigenlijk een dinotentoonstelling kunnen maken. Er zijn

uiteraard de nodige dinoís te zien, maar de bezoeker kan er ook gluren in het atelier van

een dinomodelleur, heel veel skeletten en modellen zien en rondneuzen bij een

nagebouwde opgravingssite: The making of... DinosauriŽrs!

Een paar weken voor de opening ging ik er een kijkje nemen. En juist vanwege het bijzondere karakter van de tentoonstelling was niet altijd te zien of een bepaald onderdeel nu klaar was of juist bij 'the making of' hoorde. Zo moest een bepaalde bouwsteiger kennelijk ook gewoon na de opening blijven staan. Maar dat bij voorbeeld sommige in plastic ingepakte dino's nog uitgepakt moesten worden, leek me wel duidelijk. Mooi trouwens dat er niet alleen met latijnse namen wordt gewerkt. wat dacht u bij voorbeeld van 'Vleesetende stier' of 'Verschrikkelijke klauw'? Tot de pronkstukken hoort overigens ook een niet-dino: het gigantische skelet van een potvis dat het in Tilburg gevestigde natuurmuseum eerder verwierf.

De tentoonstelling loopt tot en met 28 oktober.

Voor nadere informatie, ook over de openingsfestiviteiten - 'De kleintjes kunnen die middag o.a. dinomaskers maken en rondlopen op dinopoten', aldus het persbericht - zie: www.natuurmuseumbrabant.nl.