Joep Eijkens

Elvis en Sint Caecilia zullen hebben genoten

 

 

Elvis was helaas al vertrokken, althans de man die in een Elvispak was verschenen. “Hij kreeg het te warm in z'n pak”, zei een koorlid van het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia. “Hij heeft de presentatie niet afgewacht.” Plaats van handeling: de Werkplaats Amateurkunst Tilburg aan de Jules de Beerstraat. Daar vond afgelopen zaterdag een bijzondere workshop plaats onder het motto Elvis Sing Along. Opmerkelijk voor een koor waarvan de ontstaansgeschiedenis meer dan 140 jaar teruggaat naar de Tilburgse Zouavenbroederschap Fidei et Virtuti ofwel Voor Geloof en Deugd.

'Een dagje ontspannen de oude bekende Elvis-songs meezingen?' zo viel te lezen in een wervend persbericht van het koor. 'Grijp je kans en doe mee! Elk geluid is oké.' En hoewel er op de poster expliciet stond 'Mannen: doe mee!', bleken zich gelukkig ook diverse vrouwen aangesproken te voelen. Veertig koorleden en 15 zangers 'van buiten' vormden aldus 'het grootste Tilburgse Elvis-koor aller tijden'.

De workshop die vooraf ging aan de presentatie stond onder de kundige en enthousiasmerende leiding van Wim Koevoets. Met pianobegeleiding van Wilma Brekelmans werden vijf nummers ingestudeerd: Love me tender, Jailhouse Rock, Can't help falling in love (solist: Roel van Dongen), Teddy Bear (solist: Henk Meijs) en Crying in the Chapel (solist: Leon van Gestel). Met name de laatste zanger maakte op deze luisteraar indruk: het was én Elvis én een eigen, gevoelvol gezongen interpretatie van het lied. Er werd overigens ook een paar keer gedanst.

Ik stel me zo voor dat ook The King of Rock & Roll  en Sint Caecilia, patroonheilige van de zangkunst, daar boven in de hemel genoten zullen hebben van het muzikale evenement.