Joep Eijkens

Mooie meisjes schieten in de Beekse Bergen

 

 

Afgelopen weekend was het weer Fotofair op de Beekse Bergen. Een leuk evenement waar je niet alleen terecht kunt voor fotocamera's en alles wat daarbij hoort. Want ook exposities, lezingen, informatie over fotoreizen, masterclasses en workshops staan steevast op het programma. Maar het zou me niet verbazen als de meeste bezoekers er op de eerste plaats naar toe gaan om mooie plaatjes te schieten. Keuze genoeg ook als je niet extra wil betalen voor bij voorbeeld een workshop 'artistiek naakt'. Zo waren er levende standbeelden, Steampunkers, demonstraties met honden, figuren die weggelopen waren uit het Victoriaanse tijdperk, roofvogelshows en last but not least mooie meisjes, luchtig gekleed in een legergroene outfit, zittend, liggend, ronddartelend en poserend voor een paar afgedankte militaire voertuigen. Join the Army stond er op een bord. En aan die oproep gaven vele fotografen vooral mannen, sowieso in de meerderheid graag gehoor. Met soms meer dan twintig tegelijk stonden ze te fotograferen. Je waande je af en toe op de set van een B-film.

Sommige modellen namen met enige regelmaat zelf een camera ter hand. Maar het waren zo te zien onbruikbare toestellen uit het analoge tijdperk. Jammer, want het zou mooi zijn geweest als ze terug hadden kunnen schieten en als dan de foto's van beide partijen naast elkaar te zien zouden zijn.

Ondertussen was aan de andere kant van het pad een prachtig gezelschap vrouwen van Indonesische komaf neergestreken op een plek die bezaaid was met exotische knuffelbeesten van panters tot slangen. De vrouwen waren gekleed in traditionele klederdracht uit onder meer Java en Sulawesi. Wat een contrast met de soldates! Die leken er maar niet genoeg van te kunnen krijgen, net zoals het regelmatig ververste legertje fotografen.