Joep Eijkens

Terugblik op Incubate Festival 2016

 

 

 

Mede vanwege de financiŽle perikelen van vorig jaar was Incubate Festival in Tilburg ditmaal minder groot van opzet en korter van duur. Toch was het wederom onmogelijk om alles te zien en te horen, zoveel stond op het programma. En niet alleen op het gebied van muziek. Want Incubate richt zich ook op theater, dans, film en beeldende kunst Ė ja, in de NWE Vorst waren zelfs speelzalen ingericht voor min of meer aparte games. Maar muziek blijft de hoofdschotel en de contrasten waren weer groot: van silent disco tot nauwelijks of niet meer te verdragen noise.

Fotograferen kent z'n beperkingen, vooral vanwege het licht of gebrek daaraan. Bovendien zien sommige bandjes er wel heel gewoontjes uit en een man die een half uur lang stil staat achter een laptop, levert meestal ook geen spannend beeld op.

Wat mij betreft viel er het meest te genieten bij optredens van het Golden Dawn Arkestra en Deerhoof. En voor de rest zijn de al of niet dansende festivalgangers in mijn ogen vaak fotogenieker dan de muzikanten.