Joep Eijkens

Op de Tilburgse kermis. Opbouw

 

 

Als u dit leest, is de Tilburgse kermis nog bezig of al voorbij. Hoe dan ook maakt of maakte ze haar reputatie van ‘grootste kermis van de Benelux’ weer helemaal waar. Was de vorige editie vanwege corona nog bescheiden, ditmaal was het weer als vanouds. Dat kon je zeker goed zien tijdens Roze Maandag. Wie vreesde dat het onderbreken van deze bijzondere traditie het voortbestaan in gevaar zou brengen, kon gerust zijn. Met name de intocht van het station naar de Tilburgse binnenstad was overdonderend.

Een deel van de kermisweek heb ik rondgezworven zoals ik de afgelopen 20 jaar zo vaak heb gedaan. Dat resulteerde steeds in een serie foto’s en ook voor dit jaar maakte ik een keuze. Teveel voor één aflevering, vandaar dat het er ditmaal drie zijn geworden.We beginnen met de opbouw – een attractie op zichzelf. Er zijn zelfs fotografen die enkel het opbouwen en afbreken van de kermisattracties vastleggen. Het blijft iets aparts om te zien hoe de binnenstad binnen enkele dagen een ander gezicht krijgt.

Omdat Cubra met vakantie gaat, wordt de volgende aflevering van deze kermisserie pas in september geplaatst. De Roze Maandag hebt u dus nog te goed. Maar vooruit, ik eindig met een voorproefje.