Joep Eijkens

Nacht van de Kunsten 2015

 

 

 

Zo tegen het einde van het jaar geven studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg hun visitekaartje af in de jaarlijks terugkerende Nacht van de Kunsten. Voor een habbekrats krijgen bezoekers in een paar uur tijd meer muziek, theater, dans en beeldende kunst voorgeschoteld dan ze kunnen behappen. Om een greep te doen uit het programma van deze editie: van Fremdkörper Trippin Angels tot De magie van de Theremin, van Helios Saxophone Quartet tot musicaltheater Broadway by Night en van operaduettten tot theatervoorstelling Drift.

Op zo'n avond neem ik nauwelijks de tijd om iets te drinken, bang om iets te missen. Een illusie. Je komt soms voor een 'uitverkochte' zaal of raakt eenvoudig de weg kwijt in de doolhof van het kunstcluster. Gelukkig liepen er (voor de eerste keer?) jongens rond met witte pijlen die al of niet verdwaalde bezoekers door de drukte heen loodsten naar bijvoorbeeld CS.13, Cenakel of een of andere Studio.

Het Fontys Jazz Choir mocht de avond openen in de aangrenzende Concertzaal en diverse studenten van de Circus & Performance Art-opleiding sloten hier rond middernacht de show af met diverse mooie acts. Waarna het feest verder ging met de Fontys Big Band in de afgeladen volle Refter.