Joep Eijkens

Ook opa danst mee op Festival Mundial

 

 

In de Tilburgse Spoorzone vond op 24 en 25 juni de 30ste editie plaats van Festival Mundial. Zo'n 20.000 mensen kwamen er op af. Mensen van alle leeftijden al leken middelbare scholieren, studenten en dertigers en veertigers in de meerderheid. Het is (wat mij betreft helaas) niet langer live Wereldmuziek die de toon aangeeft op het festival. DJ's en singersongwriters nemen een steeds prominentere plaats in in het programma.

Maar Festival Mundial is niet alleen muziek. Minstens zo belangrijk zijn eten en drinken, dansen, flirten, ontmoeten en rondslenteren langs kraampjes waar je voor van alles en nog wat terecht kunt van toekomstverwachtingen en zelfgemaakte sieraden tot exotische gewaden en informatie over diverse goede doelen.

Kijkend naar het publiek viel mijn oog op misschien wel de oudste bezoeker van het festival. Ik schatte hem boven de tachtig, maar wat is oud? Zittend op zijn rollator danste de man in zijn eentje door vrolijk met zijn armen te zwaaien. Opeens kwam er een lachende vrouw naar hem toe, greep zijn handen en begon met hem te dansen. Hij wist niet wat hem overkwam. Hoe lang was het al geleden dat hij aangeraakt werd door een lieve vrouw?

Het was het mooiste wat ik die dag gezien heb.