Een 'Trouwbeurs' in de Tilburgse Koepelhal

Joep Eijkens

 

 

 

 

Ik had geen plannen in die richting maar ik ben afgelopen zondag naar de Trouwbeurs gegaan in de Tilburgse Koepelhal. Waar ooit treinwagons werden vervaardigd, zweefden nu jongedames in geweldige bruidsjurken over de catwalk en deden tientallen ondernemers hun best om tal van producten en diensten aan te bieden aan trouwlustigen.

Of er goede zaken werden gedaan, is me niet bekend maar ik kreeg wel het idee dat veel bezoekers het gewoon leuk vonden om vrijblijvend rond te kijken. En het was gratis. De organisatoren hadden het niet voor niets over een event: de XL Wedding Event. Maar dat was natuurlijk vooral dankzij de bruidsmodeshows, de lekker stevig zingende en spelende muzikanten en een vrolijk salsadanspaar. Er deed zelfs een engel mee (al had dat geloof ik meer met lingerie dan religie te maken).

Achterin de hal was een terras ingericht en kon je ook terecht in een soort cocktailbar, waar regelmatig een zangeres optrad, begeleid door een pianist. Ongetwijfeld een duo dat je ook voor bruiloften in kon huren. Net zoals de bruiloft-dj, een eindje verderop. Of die charmante jongedame die de gasten vermaakte door ze een lekker hapje op hun hand te spuiten. Nou ja, smaken verschillen. Er was trouwens ook een stand met informatie over gezond afvallen. En ik weet nu ook een goed adres om m'n rug te laten harsen.