Joep Eijkens

Even was het winter (2)

 

 

 

 

De winterreis in eigen tuin smaakte naar meer. En we hadden het geluk een paar mooie dagen door te kunnen brengen in Egmond aan Zee. Altijd gedacht dat de duinen van Haamstede de mooiste waren in Nederland, maar nee, die van Egmond en Bergen zijn nog veel mooier. Uitgestrekter ook. En zeker onder een laag sneeuw en met bevroren duinplassen vormen ze een schitterend landschap.

Terug thuis zagen we overal in de wijk kinderen met sledes in de weer en ook een heuse iglo waar je makkelijk met z'n vieren in kon zitten koukleumen. Maar bovendien: er kon weer geschaatst worden op natuurijs. In Moerenburg, aan de oostkant van Tilburg, werden niet alleen rondjes gereden maar ook wedstrijden gespeeld door ijshockeyjongens. En sommigen hadden zich verkleed om zo toch nog een beetje carnaval te vieren. Aan drank geen gebrek.

De pret was van korte duur. Op carnavalsmaandag zette de dooi in. Zelf was ik nog getuige van een wonderlijk tafereeltje bij de fontein op het St,Annaplein. Hij was nog bevroren maar begon al te smelten. Terwijl ik bezig was wat foto's te maken verscheen er opeens een jonge vader in beeld met drie kleine dochtertjes die zowaar tussen de vervaarlijke ijspegels door kropen en verdwenen alsof ze daar binnen een geheime grot hadden ontdekt...