INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL
KUNST & FOTO

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders


Pekelvlees met peren

 

Behalve in Brabant is een dergelijk gerecht ook bekend in Zuid-Holland (met name op de Zuid-Hollandse eilanden) en Zeeland. Op Tholen heet het 'om de schuttel'.

 

16 stoofpeertjes

600 g pekelvlees, aan één stuk

aardappelmeel

 

Was de peertjes (niet schillen), snijd de kroontjes eraf en verwijder voorzichtig de klokhuizen (de peertjes moeten heel blijven).

Zet de peertjes met het pekelvlees in een grote pan en giet er zo veel water bij, dat ze juist onder staan.

Breng aan de kook en laat alles op laag vuur 2 1/2 uur zachtjes doorkoken.

Haal de peertjes en het vlees uit de pan en bind het kookvocht met wat aardappelmeel.

Dien de peertjes en het in plakken gesneden pekelvlees apart op en geef er gekookte aardappelen bij. Het gebonden kookvocht dient als jus.