INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL
KUNST & FOTO

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Preiprol


Preiprol is een maaltijdsoep die vooral bekend is in sommige streken van Noord-Brabant.


2 liter vleesbouillon (van tablet mag)
75 g rijst
3 grote aardappelen, in blokjes
500 g preien, in ringen
1 rookworst
100 g gerookt vet spek
zout, versgemalen peper
 


Breng de bouillon aan de kook.
Voeg rijst, aardappelen en prei toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
Verwarm de rookworst 15 minuten op zacht vuur in heet water en snijd ze daarna in plakjes.
Bak het spek in een droge koekenpan in ca. 10 minuten krokant; er blijft dan vet met kaantjes (de knapperige restanten van spek) over.
Breng de preiprol met zout en peper op smaak.
Serveer de soep met rookworst en spek.