INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL
KUNST & FOTO

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Brabantse zure zult

 

1 kg varkenskop (wangen)

200 g varkenstong

100 g varkenshart

200 g zwoerd

2 liter water

3 laurierblaadjes

10 g peperkorrel

5 g zout

10 g nootmuskaat

1 1/2 dl azijn

 

Zet de varkenskop, tong en hart op met heet water.

Voeg laurier, peperkorrels en zout toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 uur trekken.

Haal vervolgens vlees en zwoerd van de botten.

Maal het vlees samen met hart en tong fijn in de gehaktmolen of keukenmachine.

Het overgebleven vocht zeven en bij het gemalen vlees doen. Deze massa, onder voortdurend roeren, aan de kook brengen, goed doorlaten koken!!!

Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat, azijn en zout.

Het geheel nogmaals goed doorkoken, in een vorm doen en af laten koelen.