INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL
KUNST & FOTO

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Konijn met pruimen

Bijna elke provincie, zelfs elke streek, heeft een eigen recept om konijn te bereiden.

Typisch Brabants is het gebruik van pruimen daarbij.

 

Voor 4 personen:

4 dl rode wijn 

2 dl kruidenazijn 

4 witte peperkorrels 

2 laurierblaadjes 

1 theelepel tijm 

1 kg konijnenbouten 

75 g boter 

2 eetlepels bloem 

250 g pruneaux 

zout en versgemalen peper 

 

In wijde schaal wijn en azijn door elkaar roeren. Peperkorrels, laurierblaadjes en tijm toevoegen. Konijnenbouten erin leggen. Konijn afgedekt ca. 24 uur in de koelkast zetten.

Konijnenbouten uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.

In braadpan boter verhitten. Konijnenbouten rondom bruin braden. Bloem erover strooien. 

Langs de rand van de pan 3/4 deel van marinade erbij schenken. Pruimen toevoegen. Aan de kook brengen en konijn in 45-60 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. 

Serveren met aardappelpuree en spruitjes.