INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL
KUNST & FOTO

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Stumpelbonensoep

300 g spekbonen of snijbonen (diepvries)
500 g aardappelen
250 g doorregen spekblokjes
1 1/2 liter bouillon (van tablet mag)
peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie 


Maak de bonen schoon en snijd ze in stukjes. Laat diepvriessnijboontjes niet ontdooien.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
Bak de spekblokjes uit en giet de bouillon erbij. Leg de stukken aardappel in de pan en laat alles 15 minuten koken.
Voeg de boontjes toe en kook alles nog 15 minuten.
Wrijf de aardappelen fijn. Proef of er nog peper nodig is en bestrooi de soep op het laatst met peterselie. 


In plaats van spek kunt u ook stukjes ham nemen.